Om beter beleid te kunnen maken en jonge gemeenteambtenaren te ondersteunen met meer financieel advies en informatie, zoeken CNV Jongeren en Kandoor gemeenten die aan een pilot willen meedoen. Zijn jouw jonge werknemers financieel gezond?

Wist je dat meer dan de helft van de jongeren tussen de 18 en 27 jaar een schuld heeft gehad? Dit heeft niet alleen op persoonlijk niveau gevolgen, maar ook de organisatie voelt de gevolgen van de financiële situatie van hun werknemers.

Wat houdt de pilot in?

De jonge gemeenteambtenaren (tot en met 35 jaar) ontvangen via jouw gemeente advies en informatie over geldzaken. Hun klikgedrag op deze informatie helpt jouw gemeente om inzicht te krijgen in de informatiebehoefte van deze doelgroep en kan input geven voor (aangepast) beleid dat zich richt op financiële fitheid, duurzame inzetbaarheid en/of goed werkgeverschap.

De adviezen en informatie worden via een kant-en-klaar pakket aangeleverd voor het gemeentelijke intranet (of een andere gemeentelijke medium). In het pakket tref je onder meer artikelen en linkjes naar informatieblogs aan, die speciaal voor deze doelgroep is geschreven.

Waarom meedoen?

Volgens cijfers van het Nibud kunnen financiële problemen de volgende negatieve gevolgen hebben:

  • 20% minder concentratie en arbeidsproductiviteit
  • 7 extra dagen ziekteverzuim per jaar als gevolg van financiële problemen
  • 3 uur voor de afhandeling van loonbeslag
  • Een werkgever is al snel 13.000 euro per jaar kwijt aan een werknemer met financiële problemen die voltijds werkt en een modaal salaris verdient

Gegevens voor specifiek de gemeentelijke ontbreken vooralsnog. Met de pilot van CNV Jongeren en Kandoor krijgen we meer inzicht in de situatie voor gemeenten. Is er sprake van een behoefte aan advies en informatie over geldzaken onder jonge gemeenteambtenaren? Zien we dat met meer advies en informatie jongeren beter presteren op het werk, mobiliteit vergroot of het verzuim vermindert? Is er behoefte aan een beleid rondom financiële fitheid?

Het A&O fonds Gemeenten subsidieert deze pilot.

Ben je geïnteresseerd en/of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Justine Feitsma via 06-10452454 of j.feitsma@cnvjongeren.nl

Stuur een email

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons op Linkedin, Twitter en Youtube-kanaal.

Je wordt op de hoogte gehouden van onze evenementen, workshops en webinars. Ook inspireren we je met geleerde lessen van andere gemeenten en met de nieuwste instrumenten om de gemeente nog wendbaarder te maken.

Linkedin Twitter Youtube

A&O Nieuwsbrief

Word lid van één of meerdere nieuwsbrieven, zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten binnen jouw specialiteit.

Schrijf je hier in

Misschien vind je dit ook interessant