Met ‘Grip op Groei’ werken we samen met 38 gemeentelijke organisaties aan een nieuwe aanpak om medewerkers te enthousiasmeren om zelf aan de slag te gaan met hun loopbaanontwikkeling. We focussen daarbij op medewerkers in de schalen 4 t/m 9. Een groep waar veel staat te gebeuren, en die nog niet altijd gebruik maken van de beschikbare middelen om hun loopbaan in beweging te houden.

38 pilotorganisaties doen mee

Aan het project doen totaal 38 pilotorganisaties mee met ruim 12.000 medewerkers, werkzaam in de schalen 4 t/m 9. De gemeenten zijn evenredig verdeeld naar omvang en ligging.

Grip op Groei

De deelnemers zijn: Amersfoort, Apeldoorn, Bergen op zoom, Blaricum, Breda, Dordrecht, Eemnes, Emmeloord, Emmen, Eijsden- Margraten, Groningen, Haarlem, Hardenberg, Hillegom, Hoorn, Houten, Kerkrade, Laarbeek, Laren, Leiden, Leiderdorp, Monnickendam, Lisse, Oegstgeest, Ommen, Ooststellingwerf, Opsterland, Papendrecht, Teylingen, Urk, Utrecht, Vaals, Westvoorne, Weststellingwerf, Zeist, Zoeterwoude, Veiligheidsregio Kennemerland, Organisatie Gooi en Vechtstreek

Onderzoek

Als startpunt van het project hebben we in samenwerking met Regioplan en de pilotorganisaties een onderzoek gedaan onder de betreffende medewerkers. Wie vinden zij dat verantwoordelijk is voor hun loopbaan, wat hebben ze nodig en wat houdt ze tegen om gebruik te maken van bestaande middelen? De resultaten van het onderzoek worden in december 2018 bekend.

Werkgroep

Om met de aanpak zo goed mogelijk aan te sluiten bij de groep medewerkers in schaal 4 t/m 9 is er een werkgroep samengesteld met vertegenwoordigers uit die groep. Zij komen periodiek bij elkaar en geven input en feedback op de voorstellen en uitwerking van het project.

Campagne

Op dit moment wordt de campagne ontwikkeld, die in februari 2019 van start gaat. Vast staat dat het een laagdrempelig concept wordt dat niet alleen inspirerend maar zeker ook leuk gaat worden. Ook staat vast dat het dicht bij de deelnemende gemeenteorganisaties, dus in de verschillende regio’s, georganiseerd gaat worden.

ESF

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door ESF.

 

Aanbevolen voor u