De eerste editie van de Impact Fair, gehouden op 4, 5 en 6 april in de Jaarbeurs in Utrecht, was een inspirerende samenkomst van gedreven professionals die zich inzetten voor een duurzamere wereld. A&O fonds Gemeenten was prominent aanwezig met een stand waarin gemeenteambtenaren - de ware verschilmakers van onze samenleving - hun verhalen deelden over de positieve impact van hun werk op de directe leefomgeving.

Deze verschilmakers gaven inzicht in hoe zij bijdragen aan de realisatie van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, opgesteld door de VN. Hun verhalen benadrukten de cruciale rol die zij spelen in de Nederlandse samenleving en inspireerden bezoekers om ook in hun eigen gemeenschap het verschil te maken.

Naast de verhalen van onze eigen gemeenteambtenaren, bood de Impact Fair een platform aan diverse organisaties die hun innovaties en initiatieven presenteerden gericht op duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. De interactie met deze organisaties en de mogelijkheid om te netwerken met gelijkgestemden bood onze medewerkers waardevolle nieuwe inzichten en contacten.

Impactfair 2024
Impactfair 2024
Impactfair 2024

Impact Fair | Duurzame ontwikkeling

De Impact Fair in Utrecht is bedoeld om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, ofwel Sustainable Development Goals (SDG), onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Medewerkers van gemeenten horen daar natuurlijk bij!

Vrede, justitie en sterke publieke diensten

De SDG’s zijn onderverdeeld in 17 doelen die door de VN zijn vastgelegd. Op nummer 16 staat het doel: Vrede, justitie en sterke publieke diensten.

Gemeenteambtenaren staan dicht bij de burger en staan voor wat zij doen! Tijdens de beurs vind je verschillende gemeenteambtenaren die vertellen over hun functie en wat deze betekent voor de leefomgeving.

Voor iedereen die meer impact wil maken en op zoek is naar inspiratie! Kijk, voel en beleef wat jij morgen allemaal anders kan doen om de wereld een beetje beter te maken.

Impact fair
Impact fair the global goals grid color 1000

Het A&O fonds en de impactfair

Het A&O fonds heeft tot doel de gemeenteambtenaar te inspireren en te ondersteunen. Wij zijn er voor de verschilmakers. Tijdens de Impact Fair komen veel verschilmakers bijeen om te vertellen over de impact die zij maken of ze komen juist inspiratie halen hoe impact te maken. De ambtenaar is een impactmaker en wij vinden dat dit zichtbaar moet zijn. Vind je het leuk om te delen hoe jij het verschil maakt met jouw werk? Kom dan langs, om te vertellen of gewoon om te komen kijken.

Meer over A&O
Vng logo 300


A&O fonds Gemeenten werkt voor de Impact Fair samen met De Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Gemeenten4GlobalGoals.

Fotografie: Emma Spannenberg, Figuals

Misschien vind je dit ook interessant