Klaas Dijkhoff, Nadya Aboyaakoub-Akkouh en Ivo ten Hage zijn de sprekers op het bestuurdersdiner van 25 april. Daar gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen over het realiseren van bestuurlijke ambities. Hoe ga je als bestuurder of directeur slim om met de krapte op de arbeidsmarkt, bezuinigingen en een afnemend vertrouwen in de overheid? Meld je hiervoor nu hier aan.

Klaas Dijkhoff

Klaas Dijkhoff is een voormalig politicus van de VVD. Van 2017 tot 2021 was hij fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer. Hiervoor was hij staatssecretaris van Veiligheid en Justitie (2015-2017) en korte tijd minister van Defensie (2017) in het kabinet-Rutte II. Tegenwoordig is hij ondernemer en mede-eigenaar van het bedrijf SUE & The Alchemists. Het bedrijf richt zich op gedragsbeïnvloeding bij organisaties.

Nadya Aboyaakoub-Akkouh

Nadya Aboyaakoub-Akkouh is namens GroenLinks wethouder in Amersfoort en recent verkozen tot Beste Lokale Bestuurder van 2023. In de verkiezingsuitslag werd zij omschreven als ‘daadkrachtig, deskundig en eerlijk’. In de gemeente Amersfoort wordt ze gewaardeerd om haar toegankelijkheid en goede contact met inwoners. Op het gebied van jongeren en armoedebestrijding hebben haar inspanning tot mooie resultaten geleid.

Ivo ten Hage

Ivo ten Hage was namens de VVD wethouder in Boskoop, Hillegom, Woerden en Montfoort. Hij sloot zijn carrière als wethouder af bij de gemeente Oudewater, waar hij in september 2023 na een klein jaar plotseling vertrok. Hij zei hierover het volgende: "Ik merk dat deze lange periode in de politiek meer van mij gevraagd heeft dan verwacht."

Nathan de Groot en Jaring Hiemstra

De avond wordt begeleid door gespreksleider Nathan de Groot. Twee sprekers delen hun ervaringen op dit thema. Hoe hebben zij hun bestuurlijke ambities gerealiseerd en op welke manier kunnen andere bestuurders en directeuren hiermee hun voordeel doen? Jaring Hiemstra reflecteert op dit vraagstuk als opmaat naar de gesprekken aan tafel. Er is veel ruimte voor het onderling uitwisselen van ervaringen en ideeën.

Misschien vind je dit ook interessant