Hoe stimuleren gemeenten leren en ontwikkelen? Dit is de centrale vraag van de enquête die nu bij alle gemeenten wordt afgeleverd. A&O fonds Gemeenten doet onderzoek naar de organisatie van leren en ontwikkelen bij gemeenten samen met HAN University of applied sciences. Gemeenten kunnen tot uiterlijk 1 september 2023 deze vragenlijst invullen.

A&O fonds Gemeenten organiseert op 16 november een bijeenkomst waar de eindresultaten van het onderzoek worden gepresenteerd en met gemeenten worden besproken. Meld je hier aan.

Stimuleren en organiseren

Met dit onderzoek willen we belangrijke inzichten in leren en ontwikkelen bij gemeenten in kaart brengen. De resultaten van het onderzoek kunnen door iedere gemeente worden gebruikt om leren en ontwikkelen nog beter te organiseren en stimuleren binnen hun eigen organisatie.

Met de krapte op de arbeidsmarkt, hoge verzuimcijfers en toename van werkdruk is het meer dan ooit belangrijk dat gemeenteambtenaren blijven leren en ontwikkelen. Dit verhoogt werkplezier en flexibiliteit. Het A&O fonds ondersteunt gemeenten en hun medewerkers hierbij.

In de maanden juni en juli 2023 hebben we interviews gehouden met leer- en ontwikkelprofessionals bij ruim twintig gemeenten. Op basis van deze gesprekken is met onze samenwerkingspartner een vragenlijst ontwikkeld die half juli naar alle gemeenten is verstuurd.

Heb je een vraag over dit onderzoek? Of een idee en/of suggestie om aan dit onderzoek te kunnen bijdragen? We horen het graag via een e-mail aan leren@aeno.nl.

Stuur een email

Meer informatie over het onderzoek

Misschien vind je dit ook interessant