A&O fonds Gemeenten laat onderzoek doen in de gemeentelijk sector waarmee gemeentelijke organisaties zicht krijgen op de effecten van hybride werken en meer grip krijgen op hoe ze met een andere blik naar de toekomstige inrichting van werk kunnen kijken. Ook worden verschillen tussen gemeentegrootte klasse, SGO's en de Rijksoverheid in beeld gebracht.

Alle organisaties en medewerkers die onder de cao gemeenten of cao sgo vallen kunnen deelnemen aan dit onderzoek hybride werken.

Je kunt momenteel geen kan meer maken op een organisatie rapport. Wel kunnen medewerkers het onderzoek nog t/m 26 juli invullen!

QR vragenlijst hybride werken

Doe met jouw organisatie mee met het onderzoek

Medewerkers van gemeentelijke organisaties nemen deel aan het onderzoek, net zoals duizenden collega’s bij het Rijk en andere overheidsorganisatie dat doen. Door middel van onderstaande link kan iedereen een digitale vragenlijst anoniem invullen. Hoe meer medewerkers de vragenlijst invullen, hoe nauwkeurig het beeld is dat we ophalen. Het onderzoek geeft zo een realistische en betrouwbare uitslag van hoe hybride werken ‘werkt’.

Deel onderstaande pagina of de directe link van het onderzoek in jouw organisatie.

Direct naar de vragenlijst

Voorbeeld intranet tekst

Deel jouw ervaringen rondom hybride werken!

Hybride werken lijkt zijn weg gevonden te hebben. Maar wat is het effect van de keuzes die gemaakt worden in de huidige manier van werken op bijvoorbeeld werkprestaties, samenwerken, leiderschap of je gezondheid?

Het Center for People Buildings voert de komende periode, in opdracht van A&O fonds Gemeenten, een onderzoek uit naar de effecten van hybride werken in de gemeentelijke sector.

Wij vinden het als gemeente X belangrijk mee te werken aan dit onderzoek in de gemeentelijke sector omdat ? . Daarom willen we je vragen je ervaringen te delen en de vragenlijst in te vullen, het is geheel anoniem! Dit neemt ongeveer 20 minuten van jouw tijd in beslag.

Direct naar de vragenlijst

Banners

Download onderstaande banners om te gebruiken voor communicatie intern bij jouw gemeentelijke organisatie voor bijvoorbeeld op intranet. Klik op de banner die je wenst te gebruiken en klik daarna met rechtermuisknop op download.

Wat onderzoeken we?

Centraal staat de vraag welke keuze mensen maken voor de tijd en plek van werken en welke effecten dit heeft voor werkprestaties, samenwerken, leiderschap en gezondheid. Het onderzoek geeft antwoord op twee onderzoeksvragen:

  1. Welke keuzes worden er bij de gemeente(grootteklasse) en SGO’s gemaakt voor de plek van werken?
  2. Hoe waarderen medewerkers werkprestaties, samenwerken, leiderschap en gezondheid?
Respons hybride werken onderzoek

Wil jij ook uitkomsten voor jouw eigen organisatie?

Uiteraard willen we een zo’n hoog mogelijke response omdat we daardoor nog betere resultaten krijgen. Daarom krijgen de 3 gemeentelijke organisaties met de hoogste response (gerelateerd aan het aantal medewerkers in de organisatie) een gratis organisatie rapport.
De waarde van dit rapport is €3.000,- ex BTW per gemeente.

Stuur ons een berichtje en we kunnen je dan periodiek op de hoogte houden van de response aantallen in jouw organisatie.

Wanneer

Het onderzoek loopt van eind mei t/m 26 juli. We presenteren in oktober de resultaten tijdens een webinar.

Hoe meer deelnemers, des te leerzamer de resultaten. Op basis hiervan kunnen gemeenten met een andere blik naar de verschillen tussen thuiswerkers en kantoorwerkers kijken en daar takenpakketten of zelf vacatures op afstemmen.

Marien den Boer, Programmamanager van het rijksprogramma hybride werken

Onderzoek: Werk in Transitie

Het onderzoek dat A&O fonds Gemeenten laat uitvoeren maakt onderdeel uit van het onafhankelijk onderzoeksprogramma Werk in Transitie van het Center for People and Buildings (CfPB). Het meerjarige programma is een initiatief van het kennis- en onderzoekscentrum CfPB in samenwerking met TU Delft en TU Eindhoven. Deze is in 2023 massaal uitgezet binnen de rijksoverheid in Nederland. Meer dan 17.000 respondenten hebben de enquête ingevuld.

Resultaten onderzoek

Meld je alvast aan voor het webinar waarbij we de resultaten van het onderzoek presenteren.

Vragen

Heb jij vragen over het onderzoek? Neem contact op met projectleider gezond werken, Fieke Horsten en stuur een mail naar gezondwerk@aeno.nl.

Misschien vind je dit ook interessant