Niet alleen de gemeente heeft digitale uitdagingen ook de zorg wordt steeds digitaler. De coalitie Digivaardig in de Zorg maakt een podcast hierover en wil graag leren van gemeenten. Suzanne Verheijden, programmamanager Digivaardig in de zorg, gaat hierin in gesprek met Miriam Beintema communicatiemedewerker bij de gemeente Westerkwartier en A&O projectleider leren en ontwikkelen Marieke de Feyter.

Subsidie

Met subsidie van het A&O fonds zijn gemeenten Assen, Groningen en Westerkwartier gestart met het project Digivaardig in de Gemeente. Ze ontwikkelen een platform, met een zelfscan en lesmateriaal en een programma om medewerkers digitaal vaardiger te maken.

Op dit moment is er subsidie mogelijk vanuit A&O voor versterken van digitale vaardigheden voor (v)mbo-groepen en het opleiden van digicoaches, via het project Update!. Daarnaast is er ook algemene subsidie van max 5000,- euro mogelijk via onze de subsidieregeling leren en ontwikkelen van A&O.

Naar Subsidie en expertise

Tools voor digivaardigheid

Digitale vaardigheden worden belangrijker. Gemeentelijke dienstverlening vindt steeds meer online plaats. Maar wat betekent ‘digivaardig’ precies? Hoe verschilt digivaardigheid per functie en hoe verbeter je digivaardigheden? Op deze pagina vind je een verkenning, presentaties en aanbieders van tools over digivaardigheid.

Podcast A&O deelt

A&O deelt is een nieuwsgierige podcast van A&O fonds Gemeenten over innovatie en vernieuwing. Er staan 20 afleveringen voor je klaar. We bezoeken een gemeente of andere organisatie en bespreken een interessant actueel project of onderzoek.

Digivaardig in de zorg

Gebrek aan digitale vaardigheden in de zorg kost zorgverleners tijd en zorgt voor fouten, onzekerheid en stress. Het vertraagt ook het aanpassen aan digitale innovaties die nodig zijn om de zorg goed en toch betaalbaar te houden. De coalitie Digivaardig in de zorg ondersteunt zorgorganisaties bij het digivaardiger maken van hun medewerkers.

Misschien vind je dit ook interessant