Gemeente Deurne stond voor een uitdaging: het vervullen van maar liefst 30 vacatures. In de huidige krappe arbeidsmarkt is dat best lastig. Dus besloten ze het over de creatieve boeg te gooien met een Talentenmarkt waar iedereen welkom was. Met de Talentenmarkt wilde de gemeente de bezoekers de cultuur laten proeven en hen de kans te bieden om hun talenten te ontdekken. Luister de podcast hoe de gemeente dit heeft aangepakt.

Inspiratiespel podcast deurne 1000

De manieren om dit te achterhalen waren heel divers: van speeddate met een loopbaancoach tot een heus talentenspel. Maar ook in gesprek gaan met medewerkers en leidinggevenden bij de gemeente behoorde tot de mogelijkheden. Kortom, een heel diverse dag met een creatieve aanpak.

Betty Helsloot, HR-adviseur bij de gemeente Deurne, vertelt alles over de aanpak van de Talentenmarkt, de valkuilen en de successen in de podcastserie ‘A&O deelt’ van A&O fonds Gemeenten. Luister de podcast hier!

Shownotes

Betty verwijst naar een aantal tools en middelen die zijn ingezet op de Talentenmarkt. Deze kun je hier downloaden.

Ook heeft Betty aangegeven dat mensen haar gerust mogen benaderen bij vragen. Je kunt Betty mailen op b.helsloot@deurne.nl.

Misschien vind je dit ook interessant