Strategisch HR adviseur Emile van Nassau van gemeente Lingewaard gaat in gesprek met directeur Martijn van Kooij en gemeentesecretaris Igor van der Valk over hun leiderschap in de praktijk. Wat is nodig om een goede leider te zijn? "In het beginsel dat je het zelf ook leuk vindt en door goed te kijken wat de situatie nodig heeft". Luister naar dit diepte interview over leiderschap, het creëren van vertrouwen en voorspelbaarheid.

Gemeentesecretaris Igor van der Valk gemeente Lingewaard
Fotografie: De Beeldredaktie | Marcel Krijgsman

Wij zitten in een ander krachtenveld dan het bedrijfsleven. Wij werken aan maatschappelijke resultaten, de samenleving kijkt naar ons, verwacht veel van ons en we worden bestuurd door gekozen bestuurders.

Igor van der Valk, Gemeentesecretaris Lingewaard
Martijn van Kooij Lingewaard

Voorspelbaarheid is een hele belangrijke. Wat kan ik verwachten als ik een keer initiatief neem? Kan ik verwachten dat ik nog steeds vertrouwen voel?

Martijn van Kooij, Directeur Lingewaard

Lingewaard laat zien dat ambtenaren niet saai zijn

Eerder was Lingewaard in het nieuws met hun open dag: Loeren bij Lingewaard. Om het imago van de gemeente te veranderen, gooide de gemeente Lingewaard vorig jaar één dag haar deuren open. Tijdens deze dag kon iedereen kennis maken met het werk van ambtenaren.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Misschien vind je dit ook interessant