Ervaringen uit de praktijk delen we graag met jou om van elkaar te leren en inspiratie op te doen.

Gemeente Den Helder

Hoe kom je tot een goede Omgevingsvisie? Door het gemeentehuis uit te gaan! Dat is in ieder geval de overtuiging van Willem Stam. Hij is strategisch adviseur bij de gemeente Den Helder, en voorzitter van LPB, het landelijk platform voor wijkgericht werken. Met zijn collega’s zette hij experimenten op om inwoners te betrekken bij de visievorming. Dat was voor iedereen wennen. "De uitdaging van de Omgevingswet voor ambtenaren zit hem voor een groot deel in cultuurverandering."

Gemeente Amsterdam

Welke onderlinge samenwerking is er nodig om de nieuwe Omgevingswet tot een succes te maken? Programmamanager Marjon de Groot van gemeente Amsterdam vertelt hoe zij de Omgevingswet aanpakt: "We zijn begonnen met een gigantische roadshow".

Gemeente Alkmaar

De gemeente Alkmaar is in maart 2018 gestart met de invoering van de Omgevingswet. In 2017 is de gemeente al wel gestart met de voorbereidingen voor de invoering. Saskia de Rover, programmamanager Invoering Omgevingswet, vertelt over het proces, de rol van P&O en hoe ‘toekomstproof’ Alkmaar is.

Gemeente Houten

In de gemeente Houten zijn afdelingshoofd Jan Bleijenberg en projectleider Peter Bos verantwoordelijk voor de invoering van de Omgevingswet. Het college van B&W heeft de organisatie de opdracht gegeven met een ambitieus plan van aanpak voor de invoering van de Omgevingswet te

Gemeente Rheden: aanpak agressie en geweld

De gemeente Rheden is al sinds 2015 bezig om agressie en geweld aan te pakken. Medewerkers kregen hier vaker mee te maken dan de directie in eerste instantie dacht. P&O-adviseur Roel Reuselaars schreef een beleidsplan en drie jaar later weet elke medewerker hoe hij samen met collega’s moet omgaan met agressie. Wat was de aanleiding? Waarom is Rheden daar al zo lang mee bezig? En waarom werkt het zo goed?

Misschien vind je dit ook interessant