Inspirerende sprekers, nieuwe inzichten en een zomerse bingo; net is de tweede en laatste editie van de Zomersafari van 2021 afgelopen. In totaal hebben ruim 2000 gemeentemedewerkers meegedaan aan de Safari's. De eerste stond in het teken van vitaliteit de tweede ging over hybride werken. Safari gemist? Geen probleem want de Safari 5-daagse komt eraan.

De Zomersafari was een succes: alles verliep soepel, we kregen ontzettend veel vragen en reacties in de chat, de deelnemers waren talrijk en we hebben nog lang genoten. Heb je deze Safari gemist? Doe dan mee met de Safari 5-daagse in november.

De Safari 5-daagse (voorheen Meester in je Werk Week) is een landelijke inspiratieweek waarbij we gemeentemedewerkers willen stimuleren om op een andere manier naar hun werk te kijken én wendbaar en vitaal te blijven. Tijdens deze week krijg je net zoveel inspiratie als tijdens de Zomersafari. Klik op de groene knop voor meer informatie.

Naar Safari 5-daagse
Zomersafari21 vitaliteit- Home
Zomersafari21- Rudolph van veen16 jpg
Zomersafari21-Bas Haring
Zomersafari21 bingo
Zomersafari21 bingo2

Vitaliteit en hybride werken

Op 8 juli inspireerden we medewerkers om vitaal de zomer in te gaan. Vitaliteit staat hoog op de agenda bij veel gemeenten, want om je werk goed te doen, wil je lekker in je vel zitten. De man die hier alles vanaf weet, zorgde voor de keynotespeech van die dag; Erik Scherder.

Erik Scherder is hoogleraar in neuropsychologie en weet alles over het menselijk brein. Hij vertelde over wat er in je brein gebeurt en hoe jij je deze fit kunt houden. Naast Erik Scherder hadden nog zeven andere topsprekers die allen in gingen op het thema vitaliteit.

Twee maanden later, op 9 september wilden we deelnemers voorbereiden op het hybride werken. We verwachten dat de nieuwe manier van werken, hybride werken, ook na de zomer zeer relevant zal blijven. Tijdens de tweede editie van de Zomersafari gingen we daarom in op alle ingewikkelde vragen rondom het nieuwe werken. Wederom hadden we een prachtig programma opgesteld met onder andere Rudolph van Veen, Paul Iske, Bas Haring en nog vele anderen.

Ter afsluiting van beide dagen van de Zomersafari werd er een interactieve Bingo gehouden waarbij leuke prijzen gewonnen konden worden. Het leidde tot grappige momenten bij Bingomasters Rob en Joyce.

Complimenten voor de organisatie. Ben nog nooit bij een A&O-sessie geweest, maar dit is echt heel leuk: goede gasten, inspirerende bijeenkomst. Grote dank daarvoor! En nog een bingo ook, mijn dag kan niet meer stuk ;-)

Karin Henning, Gemeente Gouda
Zomersafar21-Rudolph van Veen live

Avontuurlijk decor

De Zomersafari was net als de Summerschool en Winterschool volledig digitaal en te volgen via een livestream in onze digitale omgeving.

Via het digitale festivalterrein kon je van tent naar tent om de presentaties live te volgen. Via de chat praatte je mee. Ook kon je mensen ontmoeten in de speciale coffee corner.

Nog meer leuke workshops?

Heb jij na de Zomersafari zin gekregen in nog meer leuke workshops en gave sprekers? In de week van 8 november bieden we weer een hoop inspirerende workshops aan. Houd onze kanalen goed in de gaten voor wanneer jij je kunt inschrijven.

Misschien vind je dit ook interessant