Dit is Safari! Safari helpt jou uitdagingen in je werk aan te pakken. Meerdere keren per jaar zijn er Safari-evenementen met workshops en sprekers die je nieuwe kennis, inspiratie, inzichten oplevert waarmee jij je werk meer naar jouw hand kunt zetten.

Safari Banner Algemeen-1400

Ontdek met Safari

Safari staat voor uitdaging, enthousiasme en ontdekking. We willen allemaal graag de vraag van de inwoner zo goed mogelijk kunnen beantwoorden en daarvoor moeten we flexibel en slim blijven. Bij de gemeenten verandert veel. Gemeenten hebben er namelijk nieuwe taken bij gekregen en krijgen te maken met andere manieren van werken. Dat vraagt veel van organisaties en hun medewerkers. Hoe blijf je nou op de toekomst zo goed mogelijk voorbereid, zonder dat het werkplezier naar de achtergrond verdwijnt?

Met Safari helpen we je daarbij. Zo starten we met een grote hoeveelheid actuele workshops voor de Wintersafari en Zomersafari. Ook helpen we gemeenten met de Safari 5-daagse om een loopbaanwerkweek bij de gemeente te organiseren.

De inhoud van Safari zal altijd sterk gericht zijn op actuele thema's. Dit jaar zullen we daarom veel aandacht voor hybride werken hebben. Maar ook leiding geven op afstand, vitaliteit, werkdruk en werkstress, netwerken en digitale vaardigheden zijn belangrijke onderwerpen op het programma.

Heb je aanvullende ideeën of heb je een vraag? Mail ze dan gelijk naar safari@aeno.nl.

Stuur een email
Safari-animatie

Meld je nu aan voor de hybride Wintersafari op woensdag 25 januari 2023. Onder het thema Veranderkracht krijg je tijdens een interactieve liveshow antwoord op vragen als: hoe ga je om met verandering? Hoe zorg je dat je nog beter wordt in wat je doet? Hoe haal jij alles uit jezelf op je werk en privé? Maar natuurlijk kun je ook al jouw eigen vragen stellen en veel inspiratie opdoen.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.
Ben Tiggelaar portret
Ben Tiggelaar. Fotografie: Elisabeth Ismail

Het programma

Ben Tiggelaar, bestseller-auteur, internationaal spreker en gedragswetenschapper, inspireert je die dag met kennis over leiderschap, verandering en menselijk gedrag.

Hij gaat in op vragen als:

  • Wat  is  de  kern  van  leiderschap? 
  • Hoe geef je effectief leiding aan jezelf, aan een team en aan een organisatie?
  • Hoe kun je samen met collega's en klanten belangrijke vernieuwingen succesvol doorvoeren?
  • Welke  onverwachte  factoren   beïnvloeden  menselijk gedrag bij veranderingen?

Ook komt Joost Rigter vertellen. Hij is een passionele ondernemer die zijn plannen op 26-jarige leeftijd drastisch om moest gooien door een oogziekte die hem uiteindelijk blind maakt. Hij legt je meer uit over vertrouwen, verbinden, tegenslagen, acceptatie, verandering en doorzettingsvermogen.

Joost Rigter spreker Safari
Joost Rigter.

Fysiek in Nieuwegein

De fysieke bijeenkomst is in Theater De Kom In Nieuwegein op stadsplein 6. De Kom is zowel met het OV als met de auto goed te bereiken. Parkeren kan in de nabijgelegen parkeergarages Theater, Stadshuis en Cityplaza. Zien we je daar?

Programma Wintersafari 2023 op locatie in Nieuwegein
9.00 uur Inloop met koffie & thee
09:30 uur Opening door Karin Sleeking, directeur A&O fonds Gemeenten en host Minchenu Maduro
09:40 uur Ben Tiggelaar, gedragswetenschapper - over leiderschap en omgaan met veranderingen in organisaties
10:40 uur Pauze
11:00 uur Karin Selbach, Manager gemeente Amsterdam en Arie Snel, coach & trainer - over je werk op een andere, positieve manier bekijken
11:40 uur Pauze
12:00 uur Joost Rigter, passioneel ondernemer – over vertrouwen, verbinden, tegenslagen, acceptatie, verandering en doorzettingsvermogen
13:10 uur Lunch
14:00 uur Einde
Programma Wintersafari 2023 online
09:00 uur Digitale inloop
09:20 uur Officiële start Wintersafari met razende reporter Rob Koops
09.30 uur Opening door Karin Sleeking, directeur A&O fonds Gemeenten en host Minchenu Maduro
09:40 uur Ben Tiggelaar, gedragswetenschapper - over leiderschap en omgaan met veranderingen in organisaties
10:40 uur Pauze
10:50 uur Meet & greet met Ben Tiggelaar
11:00 uur Karin Selbach, Manager gemeente Amsterdam en Arie Snel, coach & trainer - over je werk op een andere, positieve manier bekijken
11:40 uur Pauze
11:50 uur Meet & greet met Karin Selbach en Arie Snel
12:00 uur Joost Rigter, passioneel ondernemer – over vertrouwen, verbinden, tegenslagen, acceptatie, verandering en doorzettingsvermogen
13:10 uur Einde

Wil je de Wintersafari promoten in jouw gemeente? Dan zijn wellicht deze downloads handig met posters om te printen en banners voor intranet en nieuwsbrieven.

Tekstidee intranet

Begin 2023 goed met de Wintersafari

Op woensdag 25 januari van 9.30 uur tot 13.00 uur organiseert het A&O fonds Gemeenten de Wintersafari 2023. Dit jaar als interactieve, hybride liveshow met het thema ‘Veranderkracht’. Tijdens de wintersafari doe je inspiratie op om op een andere, vernieuwende manier naar je werk te kijken.

Programma

Tijdens de wintersafari nemen sprekers Ben Tiggelaar en Joost Rigter je mee in de wereld van verandering. Krijg antwoord op vragen als: hoe leer jij beter omgaan met veranderingen? Hoe zorg je dat je nog beter wordt in wat je doet? En hoe haal je alles uit jezelf op je werk en privé? Natuurlijk is er ook alle ruimte voor jouw vragen en is er nog veel meer te beleven. Het exacte programma vind je binnenkort op https://www.aeno.nl/safari?tab=2.

Meer info en aanmelden

De wintersafari is voor iedereen met interesse in het thema ‘Veranderkracht’. Wil jij meer weten over de sprekers en het programma? Of wil je je gelijk aanmelden? Ga dan naar www.aeno.nl/meld-je-aan-voor-de-wintersafari-2023. Heb je vragen over de wintersafari? Mail dan naar safari@aeno.nl.

Heb je nog vragen? Mail ons dan via Safari@aeno.nl

Deelname is in principe alleen bedoeld voor personen die werkzaam zijn bij een gemeentelijke organisatie. Bij vragen kun je contact opnemen met ons secretariaat via 070-7630030.

Iedere zomer organiseert A&O fonds Gemeenten de Zomersafari. De Zomersafari is hét moment om gemotiveerd en geïnspireerd de zomer in te gaan. Met een leuk programma gevuld met enthousiaste sprekers en inspirerende workshops, helpen we jou op te laten voor het najaar.

Dit jaar was de Zomersafari op 30 juli en deze was voor deelnemers zowel fysiek als digitaal bij te wonen. Aan het evenement namen in totaal zo’n 600 gemeenteambtenaren deel. Het absolute hoogtepunt van de Zomersafari was de keynote van Ellie Lust. Ellie maakte de overstap van wijkagent naar televisie persoonlijkheid en vertelde tijdens de Zomersafari over wat haar motiveerde om deze stap in haar carrière te maken.

Programma Zomersafari fysiek
Programma Zomersafari 30 juni 2022
08.30 – 09.00 Inloop
09.00 - 09.15 Opening
09.15 - 10.15 Keynote door Ellie Lust
10.15 - 10.30 Korte break
10.30 - 11.45 Workshopronde 1
11.45 - 12.45 Lunch
12.45 - 14.00 Workshopronde 2
14.00 - 14.10 Plenaire afsluiting

Zomersafari 2023

Volgend jaar is er weer een Zomersafari. De inschrijving wordt geopend in het voorjaar van 2023.

De Safari 5-daagse (voorheen Meester in je Werk Week) is een landelijke inspiratieweek waarbij we gemeentemedewerkers willen stimuleren om op een andere manier naar hun werk te kijken én wendbaar en vitaal te blijven.

Met de Safari 5-daagse spelen we in op actuele thema's die bij gemeenten spelen. Zodat men direct aan de slag kan. De Safari 5-daagse biedt workshops en webinars direct toepasbaar op actuele thema's.

Misschien vind je dit ook interessant