Al 7000 keer is de sticker van stichting Leer Zelf Online besteld sinds deze sinds vorige week online staat. Deze sticker mag op een brief van de overheid die je niet snapt en vervolgens terugstuurt. Luister hier het interview met directeur van Leer Zelf Online, Jacques de Wit, in het radio 1 Journaal van vandaag.

Leer Zelf Online verzorgt e-learnings voor kwetsbare groepen in de samenleving en bevordert zelfredzaamheid.

De Wit komt met een voorbeeld van een brief van gemeente Den Haag over een verkeerd geparkeerde fiets die is weggehaald bij het station:

Afschrift last onder bestuursdwang fout gestalde fiets. Uw fiets stond gestald buiten de daarvoor bestemde ruimte of plaats. Dat is verboden op grond van artikel 5-12 van de APV en de uitvoeringsbesluiten daarom is besloten bestuursdwang toe te passen.

Brief Gemeente Den Haag

Je fiets is weg, het kost 25 euro. Zet dat in die brief. Het lijkt wel alsof je voor het internationaal strafhof wordt gedaagd.

Jacques de Wit, Directeur Leer Zelf Online

Luister hier het interview op Radio 1 van 13 april 2023.

Duidelijke taal: Stuur jouw jeukwoord in!

Duidelijke taal, tussen collega's en naar de inwoner is essentieel voor het werk bij de gemeente. Ben Tiggelaar geeft op onze evenementen regelmatig uitleg over gedrag en communicatie. Hij legt uit dat duidelijke taal zorgt voor een duidelijke opdracht, wat vervolgens zorgt voor duidelijke resultaten.

Welke woorden zorgen juist voor onduidelijkheid? Van welke uitdrukkingen moeten we af? Welke woorden roepen bij jou veel irritatie op? Stuur ze in, want we zijn op zoek naar het meest irritante woord dat je veel hoort bij de gemeente. Je jeukwoord, woorden of uitdrukkingen kunnen naar redactie@aeno.nl.

Stuur een email

Misschien vind je dit ook interessant