Overslaan en naar hoofdinhoud gaan
Menu

Subsidie en expertise

A&O fonds Gemeenten ondersteunt gemeenten bij projecten die gericht zijn op het in de praktijk aanleren van nieuwe vaardigheden, houding en gedrag die nodig zijn voor de wendbaarheid en vitaliteit van medewerker en gemeentelijke organisatie.
Ga jij aan de slag met een project over arbeidsmarktvraagstukken, leiderschap en cultuur, leren en ontwikkelen, loopbaanontwikkeling of vitaliteit? Doe je dit alleen of met andere gemeenten? Wij helpen je graag met subsidie of een expert!

Snel meer weten? Download hier de folder over Subsidie & Expertise!

Twee subsidieregelingen

Er zijn in 2021 twee regelingen:

  • Stimuleringsregeling
    We ondersteunen je met een vast bedrag van € 5.000 voor projecten die nieuw zijn voor je eigen gemeente. Je kan in plaats van een subsidie ook een expert toegewezen krijgen die jou helpt bij de start van het project.
  • StimuleringsregelingPLUS
    We ondersteunen je met een vast bedrag van € 25.000 voor projecten die relevant en nieuw zijn voor de sector. Daarnaast kan een van onze experts je helpen bij de start van je project. Tijdens het project blijf je in contact met een expert. Deze expert haalt geleerde lessen van het proces van jouw vernieuwde project op.
AO Organisatiestructuur Subsidies


Wat moet je doen om subsidie aan te vragen?

Via de tab 'Subsidie aanvragen' kom je bij het aanvraagformulier. Deze vul je zo volledig mogelijk in! Aan de hand van dit formulier en jouw projectplan wordt jouw aanvraag beoordeeld.

  • Let op: je project moet impact hebben. Dat betekent voor beide regelingen dat er minimaal 15 medewerkers van de gemeente betrokken moeten zijn. Uitzonderingen hierop zijn mogelijk wanneer de doelgroep kleiner is, bijvoorbeeld bij minder leidinggevenden in de gemeente. Daarnaast geldt voor de StimuleringsregelingPLUS dat opbrengsten zoals implementatietools en geleerde lessen gedeeld moeten worden opdat A&O fonds Gemeenten dit weer met de sector kan delen.
  • Naast het ingevulde aanvraagformulier ontvangen wij graag het projectplan waar de subsidie voor wordt aangevraagd. Doe je een aanvraag voor ondersteuning van een expert? Dan is een los projectplan niet nodig

    TIP: gebruik je antwoorden op het aanvraagformulier om je projectplan op te stellen of aan te vullen.

Op het tabblad 'Voorwaarden' lees je aan welke voorwaarden jouw subsidieaanvraag moet voldoen.


Vragen?

Heb je vragen, wil je meer weten of even sparren? Neem dan contact op met A&O fonds Gemeenten via 070 7630030 of mail naar subsidies@aeno.nl.


Nog lopende subsidieaanvragen uit eerdere jaren?

In 2020 en eerdere jaren golden andere voorwaarden. Als je nog een lopende subsidieaanvraag uit 2020 of eerder hebt, die afgerond moet worden, dan kan je onderstaande formulieren gebruiken.

Ben je niet zeker of een aanvraag nog loopt, neem dan contact op met A&O fonds Gemeenten via 070 7630030 of mail naar subsidies@aeno.nl.

Let op: Voor projecten uit 2020 en eerder moet je na afloop van het project ook een financiële verantwoording indienen. Daarvoor gebruik je onderstaande documenten.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van inspirerende verhalen, nieuws en podcast binnen het thema 'Subsidie en expertise'? Klik op onderstaande button, hiermee wordt dit thema toegevoegd aan jouw persoonlijke account.

Heb je nog geen account? Klik dan op de button 'Log in of maak een account aan'.

Over cookies & privacy | © A&O fonds Gemeenten