Overslaan en naar hoofdinhoud gaan
Menu

Subsidie en expertise

Wil jij je gemeente of de hele sector verder brengen? Vraag hier een subsidie aan.

Snelle subsidie vanwege corona

De snelle coronasubsidie, door A&O in het leven geroepen, was een succes. Door corona moesten gemeenten begin dit jaar opeens snel handelen. A&O fonds Gemeenten startte daarom begin april met een eenvoudige snelle subsidie om gemeenten te ondersteunen bij actuele HR-vragen tijdens de corona-crisis. Dinsdag 1 september stopte de coronasubsidie. Hier vind je een overzicht van alle aanvragen. Uiteraard is het nog steeds mogelijk 'gewone' ondersteuning en subsidie aan te vragen.

AO Organisatiestructuur Subsidies

Hieronder staat alle informatie over onze reguliere subsidie:

Wie mag subsidie aanvragen?

Gemeenten

 1. Ambtelijke fusieorganisaties
  Dit zijn organisaties die alle taken van meerdere gemeenten hebben overgenomen, terwijl deze gemeenten nog bestaan.
 2. Gemeentelijke ‘shared service centra’
  Dit zijn organisaties die door gemeenten zijn opgericht om (delen van) bedrijfsvoeringstaken volledig over te nemen.
 3. Verplichte gemeenschappelijke regelingen, bijvoorbeeld veiligheidsregio’s en omgevingsdiensten.
 4. Organisaties die bestaan uit personeel dat vanuit gemeenten gedetacheerd is en die zijn opgericht voor ondersteuning van medewerker en organisatie (zoals sommige regionale mobiliteitscentra).
 5. Uitvoeringsorganisaties (al dan niet in samenwerkingsverband) van wettelijke gemeentelijke taken, zoals (intergemeentelijke) sociale diensten.

Waar moet de organisatie aan voldoen?

 • Voor alle organisaties geldt dat zij de gemeentelijke rechtspositieregeling, de CAO Gemeenten, of de CAO Samenwerkende gemeentelijke organisaties (CAO SGO) moeten toepassen.
 • Voor samenwerkingsverbanden geldt dat deze voor minimaal 75% uit gemeenten moet bestaan.

Dit zijn de exacte toegangscriteria* die het bestuur heeft vastgesteld:

*Voor gevallen waarin niet wordt voorzien, kan een organisatie een verzoek indienen bij het bestuur. Het bestuur van A&O fonds Gemeenten beslist in redelijkheid en met inachtneming van de betrokken belangen op dit verzoek.

Vragen of een expert nodig?

Wil je gebruik maken van een expert die jou helpt om een goed project op te zetten? Of heb je een andere vraag. Bel de Subsidie Helpdesk 070 7630038, bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00 - 16.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Of stuur een e-mail naar subsidies@aeno.nl.

Nieuwsbrief

Interesse Subsidie en Expertise

Onder de interesse Subsidie en Expertise op deze website vind je al het nieuws, inspirerende subsidie verhalen en de podcasts bijelkaar.

Bekijk interesse Subsidie en Expertise met onderstaande knop en selecteer deze ook in je account. Zo blijf je altijd direct op de hoogte van ons laatste subsidienieuws.

Over cookies & privacy | © A&O fonds Gemeenten