Overslaan en naar hoofdinhoud gaan
Menu

Subsidie en expertise

A&O fonds Gemeenten ondersteunt gemeenten bij projecten die gericht zijn op het in de praktijk aanleren van nieuwe vaardigheden, houding en gedrag die nodig zijn voor de wendbaarheid en vitaliteit van medewerker en gemeentelijke organisatie. Hóe medewerkers hun werk nog beter kunnen doen is voor A&O fonds belangrijker dan wát ze doen. Ga jij aan de slag met een project over arbeidsmarktvraagstukken, leiderschap en cultuur, leren en ontwikkelen, loopbaanontwikkeling of vitaliteit? Doe je dit alleen of met andere gemeenten? Wij helpen je graag met subsidie of een expert!

Terugblik subsidiejaar 2021

Dit jaar zijn we met een nieuwe manier van subsidiëren gestart. We werkten met drie vaste periodes, een maximum aantal subsidies en specifieke aandachtspunten, die nauw verbonden zijn met onze eigen andere projecten. Projecten die vanzelfsprekend een nauwe verbinding hebben met de gemeentelijke praktijk, zoals de nog steeds voortgaande digitale transformatie, de krapte op de arbeidsmarkt en de roep om nieuw leiderschap.

We kunnen terugkijken op een goed jaar! De nieuwe werkwijze maakt dat we iedere periode echt díe projecten konden ondersteunen die van toegevoegde waarde voor andere gemeenten zijn. Soms omdat het project klein en praktisch is, soms juist omdat het project groots en meeslepend is … een lichtend voorbeeld. Helaas betekende het feit dat wij konden kiezen ook dat we andere gemeenten moesten teleurstellen.

Alle gesubsidieerde projecten zijn te vinden op onze inspiratiepagina. Aan enkele van die projecten hebben we uitgebreid aandacht besteed. De film over de ontwikkeling bij de buitendienst van Meierijstad is daar een voorbeeld van of het ervaringsverhaal over de HR Academie in Eindhoven.

Dit jaar werkten we ook met experts. Mensen die een ruime ervaring hebben binnen gemeenten. Zij konden worden ingezet om de start van een project nóg beter te maken. Én zij werden ingezet bij de grote projecten.

Vooruitblik 2022

Volgend jaar gaan we op dezelfde voet verder. Ook in 2022 werken we dus met drie subsidie-periodes, een maximum aantal subsidies en specifieke aandachtspunten. Kan jouw project ook een steuntje in de rug gebruiken? Bel ons dan op 070-7630030 of mail naar subsidies@aeno.nl. Meld je ook aan voor het webinar van 17 januari! Daarin geven we een toelichting op de regelingen en de specifieke aandachtspunten voor de eerste subsidieperiode. Ook vertellen twee gemeenten wat zij met de subsidie en een expert tot stand hebben gebracht.

Snel meer weten? Download hier de folder over Subsidie & Expertise!

Twee subsidieregelingen

Er zijn in 2022 twee regelingen:

  • Stimuleringsregeling
    We ondersteunen je met een vast bedrag van € 5.000 voor projecten die nieuw zijn voor je eigen gemeente. Je kan in plaats van een subsidie ook een expert toegewezen krijgen die jou helpt bij de start van het project.
  • StimuleringsregelingPLUS
    We ondersteunen je met een vast bedrag van € 25.000 voor projecten die relevant en nieuw zijn voor de sector. Daarnaast kan een van onze experts je helpen bij de start van je project. Tijdens het project krijg je van ons een procesbegeleider. Deze begeleider helpt jou koers te houden en haalt geleerde lessen op over het proces van jouw project. Daarnaast kan een van onze experts je helpen bij de start van jouw project.
AO Organisatiestructuur Subsidies


Wat moet je doen om subsidie aan te vragen?

Via de tab 'Subsidie aanvragen' kom je bij het aanvraagformulier. Deze vul je zo volledig mogelijk in! Aan de hand van dit formulier en jouw projectplan wordt jouw aanvraag beoordeeld.

Op het tabblad 'Voorwaarden' lees je aan welke voorwaarden jouw subsidieaanvraag moet voldoen.

Vragen?

Heb je vragen, wil je meer weten of even sparren? Neem dan contact op met A&O fonds Gemeenten via 070 7630030 of mail naar subsidies@aeno.nl.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van inspirerende verhalen, nieuws en podcast binnen het thema 'Subsidie en expertise'? Klik op onderstaande button, hiermee wordt dit thema toegevoegd aan jouw persoonlijke account.

Heb je nog geen account? Klik dan op de button 'Log in of maak een account aan'.

Over cookies & privacy | © A&O fonds Gemeenten