Summerschool is dé manier om jezelf als professional verder te ontwikkelen in de zomer. Dit jaar komt A&O fonds Gemeenten naar je toe! Op 23 juli organiseerden we de eerste en op 13 augustus organiseren we de tweede online Summerschool. Met een line-up van sprekers die jullie prikkelen om het allerbeste uit jezelf te halen! Mis het niet want we gaan het programma openen met topspreker André Kuipers!

Summerschool 2020 slideshow2
Summerschool 2020 slideshow1
Summerschool 2020 slideshow11
Summerschool 2020 slideshow10
Summerschool 2020 slideshow9
Summerschool 2020 slideshow8
Summerschool 2020 slideshow6

100% digitaal

Dit jaar gaan we helemaal digitaal en we beloven je dat het weer net zo een uitdagend, interessant en vooral ook leerzaam evenement gaat worden als voorgaande jaren.

Thema editie 2020: Vergroot je comfortzone!

In de Summerschool sta jij als professional centraal. In een tijdperk waarin ontwikkelen zo langzamerhand de enige constante factor is, is ontdekken en begrijpen hoe jij daar mee omgaat cruciaal. Hoe blijf jij deze de baas? En zorg je er voor dat jouw persoonlijk potentieel en comfortzone groter worden en je met plezier en een lach naar je werk gaat omdat jij alles aan kunt?

AO Summer School 2020 Programma 1080x400 ex logo

Wij gaan je daarbij helpen met deze inspirerende sprekers die gaan vertellen hoe zij met veranderingen om gaan in hun leven. Raak geïnspireerd door hun ervaringen en pas deze toe in je eigen leven. Zodat jij diezelfde dag nog jouw inwoners beter kunt helpen en beter weet hoe je omgaat met dat veranderingsproces binnen jouw organisatie.

Programma 2020

08.00 - 09.00
Digitale inloop
09.00 - 09.05
Opening door A&O fonds Gemeenten
09.05 - 10.00
Keynote spreker - André Kuipers
10.00 – 10.15
Korte break
10.15 – 11.15
Ronde 1 - keuze uit diverse sprekers
11.15 – 11.30
Korte break
11.30 – 12.30
Ronde 2 - keuze uit diverse sprekers
12.30 - 12.45
Korte break
12.45 – 13.45
Bingo
13.45 – 14.00
Plenaire afronding

Keynote spreker: André Kuipers

Beide dagen gaan we het programma openen met deze topspreker André Kuipers! André is één van de weinige mensen in de wereld, en de enige levende Nederlander, die onze planeet van buitenaf heeft gezien. Hij had het voorrecht twee keer te mogen werken in het internationale ruimtestation ISS.

AO Summerschool 2020 Andre Kuipers foto Nico Kroon

Boldly go where no one has gone before.

André Kuipers, Astronaut

Er komt heel wat bij kijken om astronaut te worden. Het is een jarenlange weg vol uitdagingen en opofferingen om die ene, grote droom te verwezenlijken. Eigenschappen als doorzettingsvermogen, gedrevenheid, geduld en frustratietolerantie zijn onmisbaar, maar ook een portie geluk. Het motto van André Kuipers: steek nooit een stok in je eigen wiel. Oftewel: hoe klein de kans om iets te bereiken ook lijkt te zijn, laat deze nooit varen.

‘Boldly go where no one has gone before’, want dáár liggen kansen. Hij vertelt jou op 23 juli en 13 augustus alles over hoe hij zijn doelen heeft bereikt en hoe jij dat ook kunt doen!

AO summerschool 2020 agenda -1080

Doelgroep

Alle ambtenaren die werken bij een gemeente of gemeentelijke organisatie nodigen we van harte uit!’

Wanneer

 • Do 23 juli 09.00 - 14.00 (inmiddels gesloten)
 • Do 13 augustus 09.00 - 14.00 (aanmelden kan tot maandag 10 augustus, 10.00 uur)

Hoe werkt het?

Voor deze dagen wordt gebruik gemaakt van speciaal voor A&O fonds Gemeenten geschreven software dat voldoet aan alle veiligheidsmaatregelen. Voor dit platform hoeft geen apart account aangemaakt te worden. Via je account bij A&O fonds Gemeenten kun je inloggen op het Summerschool online festival.

Kosten

Aan deze dag zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Je kunt dit jaar deelnemen aan twee Summerschool dagen; (donderdag 23 juli of) donderdag 13 augustus. Er zijn op het Summerschool event twee workshoprondes. Wil je mee doen met meer dan die twee workshops? Dan kun je je ook aanmelden voor beide dagen. En nodig gelijk jouw collega’s uit, want samen leer je meer!

Meld je hieronder aan. Kies een van de data, of meld je aan voor allebei.

Let op: Wegens een technisch aspect werkt het aanmaken van een account, het inloggen en het aanmelden voor een evenement niet via de internetbrowser Internet Explorer. Gebruik de browsers Chrome, Firefox of Edge om problemen te voorkomen.

Meer informatie?

Mail dan naar evenementen@aeno.nl en je vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Allesuitjezelf.nl

Kun je niet wachten op het online festival en wil je eerder je comfortzone vergroten en meer uit jezelf halen? Bezoek dan onze website Allesuitjezelf.nl of lees eerst meer over dit platform voor de gemeentemedewerker hieronder.

De Summerschool biedt je een geweldige line-up. Na de plenaire opening door de directeur en voorzitter van het bestuur van het A&O fonds en de keynote spreker André Kuipers, kun je op deze dag je hart ophalen en kiezen uit een scala van geweldige, zeer ervaren sprekers.

Hun verhalen en presentaties hebben als rode draad dat ze je zullen uitdagen en vooral uitnodigen om jezelf de vraag te stellen: Haal ik wel alles uit mijzelf? En hoe zit het met mijn eigen schakelvermogen?

Voor de mensen die graag actief bezig zijn, hebben we een mooie yogales voor beginners. En uiteraard is er online ruimte om even lekker koffie te drinken met die collega’s die je misschien al even niet gezien hebt. Daarnaast is er een complimentenboek, zijn er de hele dag door verschillende verrassingen en vergeet vooral de Bingo tijdens de lunch niet waar jij en jouw team leuke prijzen kunnen winnen.

We werken nog hard aan het programma maar naast de keynote André Kuiper presenteren we met gepaste trots je de volgende sprekers / trainers :

AO Summerschool 2020 Andre Kuipers foto Nico Kroon

André Kuipers - Boldly go where no one has gone before

André is één van de weinige mensen in de wereld, en de enige levende Nederlander, die onze planeet van buitenaf heeft gezien. Hij had het voorrecht twee keer te mogen werken in het internationale ruimtestation ISS.

Er komt heel wat bij kijken om astronaut te worden. Het is een jarenlange weg vol uitdagingen en opofferingen om die ene, grote droom te verwezenlijken. Eigenschappen als doorzettingsvermogen, gedrevenheid, geduld en frustratietolerantie zijn onmisbaar, maar ook een portie geluk. Het motto van André Kuipers: steek nooit een stok in je eigen wiel. Oftewel: hoe klein de kans om iets te bereiken ook lijkt te zijn, laat deze nooit varen. ‘Boldly go where no one has gone before’, want dáár liggen kansen. Op 23 juli en 13 augustus vertelt alles over hoe hij zijn doelen heeft bereikt en hoe jij dat ook kunt doen!

Summerschool vrije Denkers tekst 2020 1000

De Vrije Denkers - Hoe dan? Doe dan!

Je kent het vast wel. Je volgt een inspiratiesessie en als je dan weer terug bent op de werkplek neemt de waan van de dag het toch snel weer over. Hoe houd je inspiratie vast en ga je er ook daadwerkelijk mee aan de slag? Wilskracht alleen is meestal niet genoeg. Er zijn verschillende mogelijkheden om de opgedane inspiratie om te zetten in blijvende actie.

De workshop brengt doen en denken dichter bij elkaar. In Hoe dan? Doe dan! krijg je instrumenten mee om in actie te komen, te blijven én je hebt zelfs gegarandeerd een stap genomen in de richting waarin jij je verder wilt bekwamen. De online workshop zal je tevens op een energieke, interactieve, positieve en uitdagende manier meenemen in een groeiende noodzaak tot gedragsverandering in jouw organisatie. Kortom, een praktische workshop waarin iedereen ook letterlijk stap 1 zet en blijft zetten.

AO Summerschool Jistke Kramer foto Mettina Jager 600

Jitske Kramer -Corona cultuurshock: leiderschap in verandering

We doorleven een collectieve corona cultuurshock. Deze keynote ordent de chaos waar we inzitten in vier opeenvolgende fases. Met wijsheden van over de hele wereld, zodat leiders en teams weer weten wat hen te doen staat. Corona heeft ons in een collectieve wereldwijde cultuurshock gebracht. Zonder een stap buiten de deur te zetten zijn onze menselijke gewoonten en routines in de war geschopt en zoeken we massaal naar het nieuwe normaal. Het ene moment zakt de moed je in de schoenen en het andere moment voel je een zee aan energie om door te zetten. Het lijken grillige emotionele golven die je kunnen overspoelen. Maar in wezen zijn het vier voorspelbare fases die iedereen in een net iets ander tempo doorloopt. Dit ondertussen, deze buitengewone tijd, vraagt leiderschap met power én love en een helder veranderverhaal. Leef jij een crisis of transformatie?

AO Summerschool Paul Smit 1000

Paul Smit - Anders Kijken

In een humoristische en energieke presentatie gaat Paul Smit in op diverse aspecten van menselijk gedrag en de werking van ons brein. Zijn verhaal is onderscheidend en bevat de nieuwste inzichten. Wat werkt wel en wat werkt niet als we willen veranderen? Hoe kunnen we als mens flexibel en ontspannen in het leven staan en denken in mogelijkheden?

AO Summerschool Joseph Oubelkas

Joseph Oubelkas - ‘Van Lijden naar Leiden’

Hoe je kunt terugkijken op een bizarre, maar bijzondere, onvergetelijke en wellicht vruchtbare periode! Hoe donker het ook kan zijn, jij bepaalt wat je met jouw tijd doet. Dit naar aanleiding van zijn jaren in onterechte gevangenschap in Marokko in ondenkbare, vaak verschrikkelijke situaties. Studeren, werken, liefde, alles ging Joseph voor de wind, maar toen ging het mis. Een zakenreis naar Marokko loopt uit op een catastrofe met ongekende gevolgen...

Sinds de verschijning van zijn boek in 2011 '400 brieven van mijn moeder' geeft Joseph lezingen en presentaties voor overheidsinstanties, scholen, universiteiten en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Hierdoor heeft hij al tienduizenden mensen mogen inspireren en motiveren.

AO Summerschool 2020 - Rick van Asperen

Rick van Asperen (Egostrippen) - Gooi hoge ogen met een groot schakelvermogen!

Afwisselende bewegingen volgen elkaar in een rap tempo op. Hoe kan jij hier samen met jouw collega’s innovatief op acteren? Laat je inspireren door de verfrissende kijk op veranderkracht en samenwerken. Je leert voorbij je oordelen en routines achter de drijfveren van jezelf en anderen te komen. Daarmee versterk je niet alleen de verbinding met jezelf en anderen. Óók ervaar je hoe je op basis van onderliggende waarden meer kunt creëren dan je ooit voor mogelijk hield. Verleg daarom je energie van het botsen met de mensen om je heen naar het achterhalen van de belangrijke informatie die schuilgaat achter je eigen oordelen én die van anderen. Als je die informatie weet te benutten, ga je keer op keer nieuwe afslagen zien in straten die tot nu toe doodlopend leken.

AO Summerschool Rolf Schrama foto Marco ter Beek

Rolf Schrama – Leef groots!

Rolf heeft een zeer zeldzame vorm van dwerggroei waardoor de vooruitzichten bij zijn geboorte zeer somber waren. Hierdoor heeft Rolf te maken gehad met vele extreme uitdagingen. Al op jonge leeftijd stelde hij zichzelf ten doel om groots te gaan leven. Van een straatschoffie op de Mavo klom hij op tot doctorandus in de Economie. Vanuit het sjieke kantoorpand aan de Amsterdamse grachten keek hij op een dag naar buiten en dacht 'Is dit leven eigenlijk wel zo groots?'

Vanaf het begin tot het eind weet Rolf jou met een lach en een traan te boeien met zijn levensverhaal, dat voor veel mensen een wake-up call zal zijn om eens goed naar jezelf te kijken. In een meeslepend verhaal vertelt Rolf over hoe hij daarna op zoek ging naar zichzelf. Hoe hij zijn handicap begon te accepteren en het uiteindelijk omarmde. Vanaf dat moment was hij in staat om zijn definitie van groots een andere invulling te geven.Vier jaar geleden stapte hij voor het eerst in een zeilboot en wist het vrijwel direct. Ik wil meedoen aan de Paralympische Spelen in Rio. Vanaf die dag reisde hij met zijn boot de wereld over. Elke dag een stapje dichter bij zijn einddoel.

AO Summerschool Caroline kimmerle 800

Caroline Kimmerle - Yoga voor beginners

Liever even in beweging komen op deze Summerschool dag? Caroline neemt je mee in de beginselen van yoga. Door een combinatie van fysieke en mentale elementen kom jij helemaal verfrist en geïnspireerd uit deze sessie. En je hoeft geen ervaren yogi of yogini te zijn om aan deze les mee te doen. Yoga kalmeert de geest en leert jou beter omgaan met de waan van de dag. Yoga is voor iedereen!

Programma is onder voorbehoud van wijzigingen en aanvullingen. Hou deze pagina in de gaten en de socials van A&O voor het laatste nieuws rondom de Summerschool.

Meer informatie?

Mail dan naar evenementen@aeno.nl en je vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Allesuitjezelf.nl

Kun je niet wachten op het online festival en wil je eerder je comfortzone vergroten en meer uit jezelf halen? Bezoek dan onze website Allesuitjezelf.nl of lees eerst meer over dit platform voor de gemeentemedewerker hieronder.

Om Summerschool 2020 te promoten biedt A&O je een serie campagnebanners aan die je eenvoudig kunt kopiëren en opslaan. De banners zijn vrij bent te gebruiken voor presentaties, intranet, social media, nieuwsbrieven of website artikelen. Het formaat 1200 x 628 is het meest geschikt voor in socials.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Shewit facebook 1200 x 628
 • Pixels: 1200 X 628 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Shewit 600 x 600
 • Pixels: 600X600 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Pieken facebook 1200 x 628
 • Pixels: 1200 X 628 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Pieken 600 x 600
 • Pixels: 600X600 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 1200x628 2 incl datum
 • Pixels: 1200 X 628 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Jeroen 600 x 600
 • Pixels: 600X600 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 Programma 1200x628 met logo
 • Pixels: 1080X400 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 Programma 600x600 met logo
 • Pixels: 600X600 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Hind facebook 1200 x 628
 • Pixels: 1200 X 628 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Hind 600 x 600
 • Pixels: 600X600 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Emil facebook 1200 x 628
 • Pixels: 1200 X 628 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Emil 600 x 600
 • Pixels: 600X600 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

Misschien vind je dit ook interessant