Zit je goed? Werk je wel effectief en gezond? En hoe geef je leiding op afstand? A&O heeft een set van 8 micro-cursussen voor gemeentemedewerkers die thuis aan het werk zijn.

De microcursussen staan op de website Allesuitjezelf.nl: een platform voor alle medewerkers van gemeenten die aan de slag willen of moeten met hun loopbaan. Jij als loopbaanprofessional (of leidinggevende) kan dit platform inzetten voor jouw gemeente.

De nieuwe thuiswerkcursussen zijn praktisch en worden in een paar minuten aan de gemeentemedewerker voorgeschoteld. Ga hier direct naar de microcursussen of bekijk hieronder het cursusaanbod.

Om toegang te krijgen tot de cursussen, moeten medewerkers eerst een account aanmaken op Allesuitjezelf.nl.

Naar de cursussen

Cursusoverzicht

 • De juiste zithouding
  Een verkeerde zithouding kan leiden tot klachten aan je nek, schouders of rug. In deze essential leer je hoe je het beste kunt zitten achter je bureau of op je bank.
 • Leidinggeven aan een organisatie of team terwijl je zelf op afstand bent, hoe pak je dat aan?
  In deze essential behandelen wij 5 belangrijke tips om je op weg te helpen.
 • Een gezonde (thuis) werkplek
  We werken heel wat uren achter een computer maar daar zijn we niet op gebouwd. We zien dan ook dat veel mensen arm-, nek- en rugklachten ontwikkelen. In dit webinar leer je hoe je je (thuis) werkplek goed gebruikt en de kans op klachten verminderd. Je krijgt praktische tips die je meteen kunt toepassen en je leert wat je kunt doen als je klachten hebt.
 • Effectief (online) thuiswerken
  Soms heb je de keuze om thuis te werken, soms kan het niet anders. In deze e-learning leer je alles om ervoor te zorgen dat je van je huis ook een fijne werkplek kunt maken.
 • Gezond thuiswerken
  Werk jij op structurele basis thuis? Dan is het belangrijk om dit op een gezonde manier te doen. In deze essential vind je een aantal tips.
 • Leidinggeven op afstand
  Leidinggeven aan een organisatie of team terwijl je zelf op afstand bent, hoe pak je dat aan? In deze essential behandelen wij 5 belangrijke tips om je op weg te helpen.
 • Psychische belasting bij thuiswerken
  Aan langdurig op afstand van je collega's werken, zijn risico's verbonden. In deze essential leer je welke risico's dat zijn en hoe je deze kunt verminderen.
 • Videobellen met Microsoft Teams
  Wil jij weten hoe je kunt videobellen met Microsoft Teams? In deze essential krijg je een korte handleiding en delen we de belangrijkste opties.
 • Videobellen met Zoom
  Wil jij videobellen met Zoom? In deze essential krijg je een korte handleiding en delen we een aantal handige tips.
Videobellen man headset

Verken kansen samen met je medewerker

Op Allesuitjezelf.nl worden medewerkers bewust gemaakt van de ontwikkelingen die van invloed zijn op hun werk en loopbaan, zoals bijvoorbeeld digitalisering. Ook door hogere eisen van consumenten en burgers verandert het werk van gemeentemedewerkers; alles moet sneller, makkelijker en efficiënter voor iedereen. Zijn jouw medewerkers goed op de hoogte wat er speelt?

Veranderkrachttest

Door het (verplichte) thuiswerken ontstaat er steeds meer tijd om na te denken over waar je passie echt ligt. Wat wordt jouw volgende stap in je loopbaan? Hoe, waar en wanneer wil je veranderen? De Veranderkrachttest op Allesuitjezelf.nl geeft je een steuntje in de rug.

Direct naar de Veranderkrachttest

Op Allesuitjezelf.nl is er nog veel meer voor de gemeentemedewerker te vinden. Door middel van tools zoals de Arbeidsmarktscan en de TalentSpiegel krijgen medewerkers inzicht in hun eigen situatie en mogelijkheden. Vervolgens kunnen ze zelf aan de slag met e-learnings en e-books en informatie over (e-)coaching, netwerken en solliciteren.

Deze tools op Allesuitjezelf.nl kun jij als loopbaanadviseurs of -coaches goed inzetten bij loopbaantrajecten, bijvoorbeeld als startpunt voor gesprekken of aanzet tot zelfontwikkeling.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons op Linkedin, Twitter en Youtube-kanaal.

LinkedIn Twitter Youtube

A&O Nieuwsbrief

Word lid van één of meerdere nieuwsbrieven, zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten binnen jouw specialiteit.

Schrijf je hier in

Misschien vind je dit ook interessant