Als uitvoerder in het Sociaal domein is het niet eenvoudig om in elke casus de juiste weg te vinden. Soms kun je het gevoel hebben dat je je bevindt in een wirwar van wegen en ongebaande paden en de nodige hordes over moet. Hiervoor ontwikkelde A&O een toolkit met praktische tips en trucs.

A&O fonds Gemeenten heeft de afgelopen jaren tijdens werkateliers en andere bijeenkomsten gesproken met uitvoerders in het sociaal domein over de verschillende onderdelen van werken in hun vak. Daarnaast kreeg A&O waardevolle input van de co-creatiegroep; een divers gezelschap van professionals binnen gemeenten en professionals die veel samenwerken met de gemeente.

Tips, trucs en concrete voorbeelden

Deze informatie heeft geleid tot de samenstelling van een toolkit, waarin vijftien hordes die uitvoerders in het Sociaal domein bijna dagelijks tegenkomen, worden uitgelicht. In de toolkit is te zien hoe er over deze hordes heen gesprongen kan worden, aan de hand van tips, trucs en concrete voorbeelden uit de praktijk.

Hoe werkt de toolkit

In onderstaande animatie zie je hoe je de toolkit kunt gebruiken.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Aanvullingen of tips?

De toolkit krijgt regelmatig een update met nieuwe praktijkverhalen, extra tools en inspirerende filmpjes. Het werk van uitvoerders is immers in beweging en verandert continu. Heb je aanvullingen of tips om de toolkit te verbeteren of uit te breiden? Dan worden we daar erg blij van. Laat het ons weten. Mail jouw aanvullingen naar secretariaat@aeno.nl

Stuur een mail

Misschien vind je dit ook interessant