A&O fonds Gemeenten deed dit jaar mee aan het VNG jaarcongres op 28 en 29 juni 2022 in Westfriesland. De flyers zijn op en de enthousiaste gesprekken blijven nog nazoemen in onze hoofden. Genoeg inspiratie om gemeenten verder te brengen met de complexe vraagstukken waar ze voor staan. Op het VNG congres is vandaag bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de Gemeentedelers 2022 en is gisteren de verkenning Opleiden en Ontwikkelen in een Krappe Arbeidsmarkt officieel uitgereikt.

Wil je het VNG congres online delen gebruik dan #vngcongres2022.

Winnaars Gemeentedelers 2022

Gemeente Delft, Amsterdam, Regio Twente en Rotterdam zijn de winnaars van Gemeentedelers 2022. Dit is vandaag bekend gemaakt op het VNG congres.

Uitreiking Opleiden en Ontwikkelen in een Krappe Arbeidsmarkt

De verkenning Opleiden en Ontwikkelen in een Krappe Arbeidsmarkt is officieel in ontvangst genomen door Pim van Vliet (gemeentesecretaris Gemeente Leiden), Andries Kok (directeur VNG), Janine Jongepier (secretaris VNG) en Jan Seton (burgemeester Gemeente Borger-Odoorn) op het VNG congres 2022.

Uitreiking Opleiden en Ontwikkelen in een krappe Arbeidsmarkt
Pim van Vliet (gemeentesecretaris Leiden) Andries Kok (directeur VNG), Janine Jongepier (secretaris VNG) en Jan Seton (burgemeester Borger-Odoorn) nemen op het VNG congres 2022 publicatie in ontvangst Opleiden en Ontwikkelen in een Krappe Arbeidsmarkt.

Op de beurs | Talent in jouw gemeente

Beursstand 131-132

Dit jaar staat onze stand in het teken van het talent in jouw gemeente. Wil je ook weten wat jouw talent is en hoe alle talenten in jouw gemeenten jouw ambitie waar kunnen maken? Bezoek onze experts en ga direct aan de slag!

Op de stand maakt de aurafotograaf je talenten zichtbaar :-) en krijg je een foto mee naar huis. Dit levert vandaag al veel mooie plaatjes op.

Workshop 12 A&O fonds en met Zeitgeist | Boottocht naar de toekomst van je gemeente

Hoe kan je als bestuurder op een verstandige manier bezig zijn met de toekomst, terwijl veranderingen steeds sneller gaan en onzekerheden groter worden?

Vngcongres2022 14

Farid Tabarki en Rindert de Groot, veranderingsstrategen bij Studio Zeitgeist, geven je inzicht, maar ook zij hebben geen glazen bol. Ze weten de tijdgeest succesvol te vangen door doorlopend onderzoek te doen naar de samenleving waarin vaste structuren afbrokkelen en plaatsmaken voor nieuwe verbindingen.

Tabarki en De Groot geven uitleg, maar zetten je aan het werk met de Transformation Playground. Hiermee worden de belangrijkste ontwikkelingen inzichtelijk en toepasbaar gemaakt voor jouw dagelijkse toekomstdilemma’s.

Interview Farid Tabarki

Farid Tabarki is spreker, schrijver én oprichter van Studio Zeitgeist. We spreken hem in Amsterdam over de vloeibare samenleving. Daarin is onzekerheid het enige zekere en verandering dus een constante. Kunnen overheden dit aan?

Misschien vind je dit ook interessant