De krapte op de arbeidsmarkt zal voorlopig niet verdwijnen. Een combinatie van demografische ontwikkelingen, complexere functies en toenemende taken maakt dat we de komende jaren te maken hebben met personeelskrapte. Daarom is het belangrijker dan ooit om ruimte te geven aan de ontwikkeling van mens en organisatie. A&O fonds Gemeenten inspireert en ondersteunt daarbij!

De laatste cijfers

Elk jaar brengt A&O fonds Gemeenten de Personeelsmonitor Gemeenten uit: dé benchmark voor HR-kengetallen van gemeenten. De Personeelsmonitor geeft inzicht in trends en ontwikkelingen op de gemeentelijke arbeidsmarkt.

De nieuwste Personeelsmonitor, met cijfers van 2022, verscheen eind mei. Naast het rapport is er ook een digitale versie, waarmee je de cijfers van de eigen gemeente kunt vergelijken op basis van onder andere provincie en gemeentegrootteklasse.

De cijfers uit de Personeelsmonitor kunnen onder meer gebruikt worden als basis voor een meerjarige strategische personeelsplan. Het stappenplan ‘Succesvol de arbeidsmarkt op.’ is hiervoor een goede leidraad die al door verschillende gemeenten is toegepast.

HR-kengetallen vergelijken

Dashboard Personeelsmonitor

De gegevens van de Personeelsmonitor Gemeenten 2022 zijn ook terug te vinden in het dashboard van de Personeelsmonitor. Op dit online platform staan alle gegevens van de laatste Personeelsmonitor, maar ook de trends van de afgelopen jaren. Daarnaast kunnen de HR-kengetallen van jouw gemeente vergeleken worden met die van andere gemeenten in dezelfde gemeentegrootteklasse én met provinciale en landelijke cijfers. Met een inlog kan je zelf vergelijkingen maken.

Heb je nog geen account? Vraag de contactpersoon Personeelsmonitor van jouw gemeente om een account aan te vragen. Lukt dat niet? Stuur dan een mail naar personeelsmonitor@aeno.nl.

Dashboard Personeelsmonitor Gemeenten 2022

Inspirerende tips

A&O fonds Gemeenten is een paritaire organisatie waarin werkgevers en werknemers samenwerken. Alle gemeenten, WSGO-leden en hun medewerkers kunnen kosteloos gebruik maken van het hele aanbod.

We bieden praktische tools, kennis en onderzoek, subsidie en expertise, inspirerende bijeenkomsten en leernetwerken en communities op het gebied van onder andere:

Praktische ondersteuning

A&O fonds Gemeenten is het fonds voor, door en van alle gemeenten van Nederland. Heb je een vraag, een idee of wil je nader kennismaken? Neem contact met ons op: 070-7630030, secretariaat@aeno.nl.

Misschien vind je dit ook interessant