Nanette van Schelven mag zich een jaar Overheidsmanager van 2022 noemen. Dit is vanavond, tijdens de uitreiking van de Overheidsawards in de Ridderzaal, bekend gemaakt. Nanette van Schelven geeft de beste invulling aan het thema van dit jaar: Baanbrekend Besturen.

Nanette van Schelven Directeur-Generaal Douane | finalist Overheidsmanager van het Jaar 2022

Nanette is met verve de voorvrouw van de Douane. Ze is als geen ander in staat om de douane extern te vertegenwoordigen en dat komt doordat ze de organisatie (en haar medewerkers) tot in de haarvaten kent.

Juryrapport, Over Nanette van Schelven | Directeur-Generaal Douane

De Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM). De uitreiking van de Overheidsawards wordt mede mogelijk gemaakt door: Binnenlands Bestuur, FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, PA consulting, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

De andere finalisten waren:

Christien Bronda Theodor kockelkoren finalist Overheidsmanager van het Jaar 2022

Christien weet haar werknemers te inspireren met haar sprankelende enthousiasme voor de gemeente en de uitdagingen waarmee de gemeente te maken heeft.

Juryrapport, Over Christien Bronda | Algemeen Directeur gemeente Groningen
Theodor kockelkoren finalist Overheidsmanager van het Jaar 2022

Op een eerlijke manier treedt Theodor letterlijk naar voren om het gesprek te voeren met de mensen die de impact voelen van het overheidsbeleid.

Juryrapport, Over Theodor Kockelkoren | Inspector General of Mines at State Supervision of Mines

Misschien vind je dit ook interessant