Hier vind je de 12 finalisten van de GemeenteDelers 2024; een landelijke competitie die waardevolle oplossingen verzamelt om de lokale uitvoeringskracht in alle domeinen te versterken. Van de leefomgeving tot een inclusieve samenleving.

Dit jaar zijn er opvallend veel inzendingen uit het zuiden van Nederland, met 3 uit Eindhoven, 2 uit Breda en 1 uit Weert. In de categorie fysieke leefomgeving/klimaat en energie, dingen gemeenten voor het eerst mee naar een prijs om energietransitie en energiearmoede de baas te worden.

Arbeidsmarkt

De categorie Uitvoeringskracht laat initiatieven zien die slim gebruik maken van data en ICT om meer te bereiken met minder menskracht, vooral in tijden van arbeidsmarktkrapte. Ook de inzendingen gericht op de inclusieve samenleving verdienen aandacht, omdat ze bijdragen aan de bestaanszekerheid of kansengelijkheid van inwoners.

7 november uitslag bekend

De winnaars worden bekendgemaakt op 7 november tijdens het VNG Uitvoeringscongres, waar ook de Publieksprijs door de congresbezoekers wordt gekozen.

Het A&O fonds is sponsor van GemeenteDelers omdat we geloven dat je samen verder komt dan alleen en dat van elkaar leren essentieel is om ons werk als gemeenteambtenaren goed te blijven doen.

Misschien vind je dit ook interessant