Wie volgt Annelies van Eekelen op als Ambtenaar van het Jaar? Nomineer NU een collega! Nomineren kan tot 20 september 2024, 13.00 uur.

De Ambtenaar van het Jaar 2024 werkt met passie voor het openbaar bestuur en heeft de maatschappelijke opgave voor ogen. Hij/zij/hen weet intern en extern te verbinden, is resultaatgericht en gaat effectief te werk in een complexe omgeving.

Uitvoerder van het Jaar 2024

Dit jaar is een nieuwe awardcategorie toegevoegd: Uitvoerder van het Jaar 2024. Deze prijs wordt toegekend aan een ambtenaar die uitmunt in ondersteunende en uitvoerende rollen binnen de publieke sector

Ambtenaar van het jaar Annelies van Eekelen 1000

Winnaar 2023

Het mooie aan Annelies Van Eekelen, aldus de jury, is dat ze ‘onbewust extreem bekwaam’ is: ze is heel goed in wat ze doet maar lijkt dat zelf niet in de gaten hebben. Als projectleider Aanpak Energiearmoede bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft ze in korte tijd veel partijen met verschillende belangen op een lijn weten te krijgen. In een complexe wereld als die van de energiesector is dat een hele prestatie.

Ook is ze erin geslaagd om in een razend tempo beleid uit de grond te stampen, maar dat niet alleen: ze heeft ook gekeken naar de uitvoerbaarheid daarvan. Daarbij is ze ook door heel het land geweest, van Heerlen tot Groningen, om te kijken hoe het beleid uitpakt.

Misschien vind je dit ook interessant