Hoe blijf je vitaal, zodat je nu en in de toekomst werk kunt doen waar je blij van wordt? De Cao Gemeenten en SGO heeft hier gelukkig aandacht voor. Jouw gemeente moet vitaliteitsbeleid maken en met jou hierover in gesprek. Uiteraard heb jij ook zelf invloed op je vitaliteit. Maatwerkafspraken en autonomie zijn bijvoorbeeld heel belangrijk, maar ook mogelijkheden om mee te denken als je werkgever leerruimte biedt. Met de tips en tools hieronder kan je zelf aan de slag. Soms staan in deze tools ook tips voor jouw leidinggevende. Deel ze dan vooral met hem, haar of hen.

<< Terug naar CAO | Voor Medewerkers

Je hebt een drukke baan, veel contact met inwoners en misschien regelmatig overleggen over het werk dat jullie voor de inwoners en bedrijven doen. Dat werk verandert voortdurend: bijvoorbeeld omdat wetgeving verandert, vanwege de digitalisering of omdat de inwoner ook ’s avonds terecht wil met zijn vragen. Het is fijn om hierop voorbereid te zijn.

Ook zijn er misschien wel wensen en aanpassingen over het werk die jij wilt doen. Of heb je te maken met privéomstandigheden (kleine kinderen, ziekte, mantelzorg), die invloed hebben op je werk. Dat is allemaal best veel!

Als jouw gemeente nog geen format heeft voor een gesprek met je leidinggevende, dan zijn dit de suggesties van andere gemeenten.

<< Terug naar CAO | Voor Medewerkers

Misschien vind je dit ook interessant