Onze directeur Karin Sleeking neemt per 1 juni afscheid. Met haar leiderschap groeide de organisatie in impact, bereik en zichtbaarheid. Met als belangrijkste ijkpunt: het zo goed mogelijk aansluiten op de dagelijkse complexe praktijk van gemeenten en medewerkers.

Sleeking startte medio 2016 als directeur en zag de kansen voor A&O fonds Gemeenten. “De gemeente is de overheid die het dichtste bij de inwoner staat en de meeste impact kan maken”, aldus Sleeking. “A&O fonds Gemeenten gelooft dat iedere ambtenaar daarom een verschilmaker kan zijn, die de samenleving verder kan brengen. Als fonds willen wij agenderen, inspireren en ondersteunen om dat waar te maken, nu en in de toekomst.”

Karin Sleeking 2020 1000

De gemeente is de overheid die het dichtste bij de inwoner staat en de meeste impact kan maken. A&O fonds Gemeenten gelooft dat iedere ambtenaar daarom een verschilmaker kan zijn, die de samenleving verder kan brengen.

Karin Sleeking

Safari's en Denktanks

Voor A&O fonds Gemeenten betekende dat een verdere ontwikkeling naar een project- en netwerkorganisatie. “Ik ben trots op de mooie projecten die we de afgelopen jaren hebben neergezet”, aldus Sleeking bij de aankondiging van haar vertrek. “Van de inspirerende Safari’s voor medewerkers tot de series denktanks en diners voor directeuren/bestuurders". En van de leernetwerken voor leidinggevenden tot de community arbeidsmarktstrategie.

Onderzoek

En natuurlijk met de doorontwikkeling van agendasettend onderzoek naar leren en ontwikkelen in de gemeenten en de jaarlijkse Personeelsmonitor, en het bijbehorende dashboard. En niet te vergeten de tools op het gebied van verzuim, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Ook de eigen organisatie heeft een ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van financiën, datasturing, HR en (online) communicatie.

Maar na een kleine 8 jaar voelde ik ook onrust en de drang naar iets nieuws. Het hoofd kraken, opnieuw leren en het opdoen van nieuwe ervaringen. Het is voor mij tijd voor iets nieuws. Ik ga per 1 juni aan de slag als directeur van Stigas. Stigas is het arbo-kennisinstituut en verzuimdienstverlener voor agrarische en groene sectoren ”.

Naar onderzoeken

De opvolging van Sleeking wordt binnenkort ingevuld. Tot die tijd worden relevante taken waargenomen door plaatsvervangend directeur Monica Kiezebrink.

Misschien vind je dit ook interessant