De wereld van HR is totaal veranderd. De afgelopen jaren is HR steeds meer data gestuurd geworden. Beslissingen worden niet meer alleen genomen op basis van onderbuikgevoel, maar met behulp van objectieve data. Strategische Personeelsplanning (SPP) wordt in de huidige arbeidsmarkt steeds belangrijker en daarom zijn we dit jaar gestart met een SPP HR-Netwerk.

Hoe werk je datagedreven en hoe zet je SPP in? Die vragen kregen wij als A&O fonds Gemeenten regelmatig. Met dit netwerk kunnen we hier goed antwoord op geven. Het SPP HR-Netwerk is speciaal voor gemeentemedewerkers die zich met personeelsplanning bezighouden. In dit netwerk delen we kennis en helpen we jou verder op weg met een slimme, strategische aanpak.

Wat gaan we doen?

We organiseren om de paar maanden een bijeenkomst, waar we een spreker uitnodigen om wat te vertellen over zijn of haar ervaringen. De eerste keer waren het medewerkers van de gemeente Bernheze die hun SPP-plan - dat zeer goed in elkaar zit - kwamen toelichten. De volgende (digitale) bijeenkomst nodigen we een aantal medewerkers van de gemeente Rotterdam uit die komen vertellen over hun HR-analytics model. Het tweede deel van elke bijeenkomst gebruiken we om ervaringen uit te wisselen en elkaars vragen te beantwoorden.

Aanmelden Community SPP/HR-analytics

Heb je interesse om deel te nemen aan het SPP HR-Netwerk? Meld je dan aan voor de community. In deze community helpen we elkaar op weg naar een slimme, strategische aanpak. In deze groep vind je informatie over de laatste ontwikkelingen, presentaties en nieuws over bijeenkomsten. Maar het is vooral een plek waar we kennis en informatie met elkaar delen over datagedreven werken en SPP.

Naar community SPP/HR-analytics

Laat je inspireren

De gemeente Rotterdam is al een tijd bezig met hoe HR Analytics kan helpen bij de Strategische Personeelsplanning of hoe zij het zelf noemen de Dynamische Capaciteitsplanning. Jack van Emden, Teamleider mobiliteit en recruitment en Sandra Swinnen, Projectleider HR Analytics, vertellen bevlogen over hun ervaringen. Luister naar de podcast: De kansen van HR Analytics voor je SPP.

Subsidie en expertise

Om je taken als gemeente goed te kunnen uitoefenen is een wendbare organisatie met wendbare medewerkers nodig. Wil jouw gemeente ook aan de slag met een project om de wendbaarheid van de medewerkers te vergroten? Klik dan op de knop Dat wil ik ook en A&O fonds Gemeenten helpt je verder met subsidie en expertise.

Dat wil ik ook

Misschien vind je dit ook interessant