We lanceren een online campagne om gemeenteambtenaren te laten weten dat ze nodig zijn, dat het cruciaal is dat ze goed voor zichzelf zorgen om duurzaam inzetbaar te blijven en dat ze daarvoor bij A&O fonds Gemeenten terecht kunnen.

Het verzuim, de werkdruk en de uitstroom door gemeenteambtenaren die met pensioen gaan neemt toe en met een gemiddelde leeftijd van 47 jaar bevinden gemeenteambtenaren zich op een cruciaal punt in hun loopbaan. Daarom is het tijd voor actie.

Uitstroom

Het is echter niet alleen een kwestie van vertrek en pensioen. We zien ook dat jonge ambtenaren weliswaar instromen, maar vaak weer snel uitstromen. Hier komen nog de groeiende taken en nieuwe competenties bij die nodig zijn voor de gemeentelijke overheid. Ook is de inwoner mondig en veeleisend. Dit zorgt voor meer werkdruk op de schouders van de gemeenteambtenaren.

Maar gemeenteambtenaren zijn de hoekstenen van onze samenleving. Zij staan in direct contact met de inwoners van Nederland. Het A&O fonds Gemeenten heeft contact met alle gemeenten van Nederland, voornamelijk via HR-afdelingen. We beseffen echter dat we slechts een klein deel van de medewerkers rechtstreeks bereiken.

Actie

Daarom is het tijd voor actie. Onze campagne, genaamd "Jij Bent Nodig!", richt zich op het ondersteunen van gemeenteambtenaren bij het nemen van de regie over hun vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. We willen hen bewust maken dat het belangrijk is om af en toe een moment voor jezelf te nemen om even uit te zoomen van werk om vervolgens met hernieuwde energie weer aan de slag te kunnen.

Is dat nou nodig? Ja! Want gemeenteambtenaren zijn nodig!

Naar de campagnepagina Jij Bent Nodig!

Tekst voor intranet gemeenten

Wil je de campagne ook delen via je gemeente dan hebben we alvast een intranet tekst gemaakt en een download met daarin de posters van de campagne.

Plan jij wel eens een moment voor jezelf in onder werktijd?

Tijdens een drukke werkdag lijkt het soms onmogelijk om een moment voor jezelf te nemen. Maar hoe belangrijk jouw gemeentelijk werk ook is, het begint allemaal bij een gezond lichaam en een frisse geest. Door op een werkdag een moment voor jezelf te nemen, kun je even uitzoomen, tot rust komen en met hernieuwde energie weer aan de slag. Dat is belangrijk want als jij je goed voelt, kun je er weer tegenaan.

Merk je dat je dit te weinig doet? Dan is het tijd voor actie! Om je op weg te helpen heeft A&O fonds Gemeenten tips en inspiratie verzameld. Meld je aan voor de nieuwsbrief via www.aeno.nl/jijbentnodig en ontvang 8 weken* lang ideeën voor een ontspannen én productieve werkdag. Zo kun jij elke dat weer vol frisse moed het verschil maken voor de maatschappij. Is dat nou nodig? Ja, want jij bent nodig!

*de mails stoppen automatisch

Posters

Hieronder zie je de verschillende posters van de campagne. In het downloadblok kan je ze op groot formaat krijgen met snijrand.

Misschien vind je dit ook interessant