A&O fonds Gemeenten start in juni 2021 de Leergang Strategisch Adviseren voor gemeentelijke Loopbaanprofessionals. We ondersteunen hiermee loopbaanprofs in hun strategische adviesrol. Ook vragen we met de leergang blijvend aandacht voor loopbaanontwikkeling binnen de gemeentelijke sector. De Leergang Strategisch Adviseren bestaat uit een aantal online webinars door experts en een reis naar het IAEVG-congres in Riga, Letland.
In de gemeentelijke sector is loopbaanontwikkeling steeds belangrijker. Daarmee groeit ook de behoefte aan strategisch advies over hoe loopbaanontwikkeling binnen de organisatie in te zetten. Tijdens de leergang krijg je de nieuwste theoretische onderbouwing en vertaalt de opgedane kennis direct naar een actuele casus binnen jouw werkveld. Na deze leergang ben je in staat om je op strategisch niveau binnen je organisatie te profileren en je advies op de juiste manier te verwoorden.
HBO/WO-niveau
De leergang is bedoeld voor ervaren loopbaanprofessionals met een HBO/WO-niveau, die tegen complexere problematiek aanlopen binnen de organisatie op het gebied van een leven lang ontwikkelen. We behandelen niet de loopbaanbegeleiding op zich of inhoudelijke begeleidingsmethodieken en technieken.
Online Webinars en Reis naar Riga
De Leergang Strategisch Adviseren bestaat uit een aantal online webinars door experts en een reis naar het IAEVG-congres in Riga, Letland. Hét internationale congres over loopbaanbegeleiding. Je krijgt begeleiding bij het maken van een projectvoorstel, dat voldoet aan de subsidievoorwaarden van A&O fonds Gemeenten. Je rondt deze leergang af met een integrale eindopdracht.
Trainers en begeleiders
Tijdens de leergang begeleiden Lena Tiemersma en Ester Leibbrand de sessies. We maken gebruik van het boek ‘Adviseren als tweede beroep’ en werkboek van Hanna Nathans.
Voorwaarden en kosten
Aan deze leergang kunnen maximaal 8 deelnemers meedoen. Om te kunnen deelnemen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:
- Je bent als loopbaanprofessional werkzaam bij een gemeentelijke organisatie en hebt minimaal 3 jaar ervaring.
- Je krijgt de ruimte binnen je organisatie om een project voorstel voor loopbaanontwikkeling te maken en uit te (laten) voeren.
- Je bent bereid om mee te werken aan interviews, onderzoek en publicaties over de leergang. De geleerde lessen en opgedane kennis deelt A&O fonds Gemeenten met alle gemeenten in Nederland.
Voor deze leergang betaalt jouw gemeente voor jou een eigen bijdrage van € 500,00. De overige kosten betaalt A&O fonds Gemeenten.
Meld je aan vóór 26 maart 2021
De selectiegesprekken vinden plaats op 14 en 15 april 2021 online. Deze gesprekken zijn met de projectleiders Eigen regie op loopbaanontwikkeling Freek Vos en Lena Tiemersma. Uiterlijk 22 april 2021 hoor je of je kunt deelnemen.
Duur van de leergang
De leergang duurt 6 maanden en loopt van 10 juni tot en met 18 november 2021.
Fase 1 Intake en ophalen van de opdracht
- 10 juni
- Individuele intake met Ester Leibbrand (online)
- 29 juni
- Webinar 1 Omgaan met geadviseerden
Fase 2 Voorstel en verdieping
- 26 augustus
- Webinar 2 Inhoud van het advies
- 18 – 21 oktober
- Reis naar Riga
Fase 3 Presentatie en uitvoering
- Eerste week november
- Feedback op voorstel vanuit subsidies/inhoud
- 18 november
- Bijeenkomst Presentatie opdrachten en evaluatie
PE-punten
Met je deelname aan deze leergang krijg je PE-punten. Deze kun je gebruiken voor het re-certificeren en het verlengen van je NOLOC-lidmaatschap.
Reisprogramma
We streven er naar om op dinsdag 18 oktober te vliegen naar Riga. Vrijdagavond 21 oktober vliegen we weer terug. Een compleet reisschema volgt later.
Informatie over het congres in Riga
Het congres is van woensdag 19 oktober 8.30 uur tot vrijdag 21 oktober 16.00 uur. Meer informatie over het congres vind je hier.
Coronamaatregelen
De Conferentie van Riga is een live face-to-face evenement, voor zover nationale, Europese en internationale gezondheids- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten. De deelnemers zijn verantwoordelijk voor het volgen van de gezondheids-, veiligheids- en reisrichtlijnen die van toepassing zijn op hun persoonlijke en nationale omstandigheden, evenals de sanitaire en veiligheidsmaatregelen die op de conferentielocatie zijn vastgesteld.
Indien overmacht omstandigheden ingrijpen, zoals totale lockdown, behouden de organisatoren zich het recht voor om een rampenplan voor een verkorte online conferentie te handhaven. Online in het uiterste geval betekent een webinar alleen van vooraf opgenomen keynotes. In het geval van een puur online evenement worden alle andere elementen van het conferentieprogramma geannuleerd. In ieder geval zal de conferentieprocedure elektronisch worden gepubliceerd en aan alle deelnemers die hun honoraria hebben betaald, worden verstrekt.