Als loopbaanadviseur draag je bij aan een actief loopbaanbeleid en dat is cruciaal. Het bevordert niet alleen de wendbaarheid en flexibiliteit van medewerkers en de gemeente, maar is ook een antwoord op de krapte op arbeidsmarkt.

Talentspiegel

Medewerkers kunnen profiteren van loopbaanbegeleiding door inzicht te krijgen in hun talenten. Het maken van de TalentSpiegel kan hen hierbij helpen. Door hun talenten te ontdekken, kunnen ze gericht werken aan hun ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid vergroten.

Aanpak andere gemeenten

Benieuwd hoe andere gemeenten talentontwikkeling aanpakken? Bekijk inspirerende voorbeelden die laten zien hoe investeren in loopbaanontwikkeling leidt tot een veerkrachtige organisatie die effectiever kan inspelen op veranderingen.

Inspiratie

Zelf regie nemen

Als HR-adviseur is het stimuleren van medewerkers om zelf regie te nemen in hun loopbaanontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van essentieel belang. Door te investeren in talentontwikkeling, behoud je niet alleen waardevolle krachten binnen de organisatie, maar verhoog je ook de motivatie, betrokkenheid en efficiëntie van het team. Dit alles draagt bij aan een succesvolle dienstverlening aan de gemeenschap en een toekomstbestendige organisatie.

Tip: meld je aan voor de community Leren en Ontwikkelen, in dit online netwerk kun je je vragen én antwoorden rondom loopbaanadvies kwijt.

Community Leren en Ontwikkelen

Fijn dat je wilt weten hoe andere gemeenten hun loopbaanbeleid aanpakken, daar kun je alleen maar van leren.

Amstelveen

Amstelveen ging aan de slag met een teamaanpak Talenten waarbij de TalentSpiegel als instrument werd gebruikt: voorbeeld 1: Amstelveen en teamtraining TalentSpiegel

Deurne

Luister naar Betty Helsloot, HR-adviseur Deurne. Met behulp van een laagdrempelige talentenmarkt hebben ze veel vacatures intern kunnen vervullen én is het open gesprek over loopbaanstappen gewoon geworden. Luister ook naar podcast Deurne met voorbeeldmaterialen.

Misschien vind je dit ook interessant