Op het eerste magazine kregen we veel positieve reacties en verschillende verzoeken. Genoeg om een tweede Wij-Werken Magazine samen te stellen. In deze editie duiken we dieper in op de methodiek van het leerprogramma en delen we de eerste reacties van de gemeenten die meedoen met het project Grip op Loslaten van A&O fonds Gemeenten waarin de Wij-Werken methodiek wordt toegepast.

Wij Werken Magazine web II

Crisis

Tijdens de coronacrisis is meer dan ooit gebleken hoe belangrijk het is om flexibel en wendbaar te zijn als gemeentelijke organisatie. Leren omgaan met onzekerheden en vertrouwen op elkaar: twee lessen die zeker ook aan bod komen in het leerprogramma Grip op Loslaten.

Anneke van Londen, Projectleider Grip op Loslaten: "In het leerprogramma ervaren leidinggevenden hoe ruimte te geven aan medewerkers. Maar even belangrijk is het dat medewerkers leren om ruimte te nemen om eigen talenten te ontwikkelen en in te zetten. Eigenlijk kan dit niet los van elkaar worden gezien. Het leerprogramma bevat allebei".

Wij-Werken Week

In dit magazine lees je onder andere het verhaal van de Wij-Werken Week Limburg. In Limburg gingen zeven gemeenten en de Provincie volgens de Wij-Werken Methode op zoek naar een aanpak om gecontroleerd weer op te starten tijdens de coronacrisis . In dit Wij-Werken Magazine lees je hun ervaringen en hoe het er nu voor staat. Hieronder lees je meer over de Wij-Werken Week op deze site.

Op het eerste Wij-Werken Magazine kregen we veel positieve reacties en verschillende verzoeken. Bijvoorbeeld ‘kunnen jullie meer inzicht geven over de methodiek van het leerprogramma’ en ‘hoe gaan jullie de impact en effect ervan meten’. Daarom hebben wij de lectoren van Windesheim en de trainers van 7Senses gevraagd om hierover een artikel te schrijven. Ook delen we de eerste reacties van deelnemers op de trainingen tot nu toe. Kortom een Wij-Werken Magazine bomvol verhalen.

Grip op Loslaten

Gemeenten moeten meebewegen met nieuwe maatschappelijke en gemeentelijke ontwikkelingen. Een top-down organisatiecultuur maakt dat lastig. Leidinggevenden staan voor een uitdaging: hoe benut je ieders talent? En hoe kun je loslaten en toch grip houden? Met het pilotproject Grip op Loslaten gaan we bij gemeenten aan de slag met een andere denk- en werkwijze: Wij-Werken.

Misschien vind je dit ook interessant