De eerstvolgende landelijke gemeentelijke OR verkiezingen zijn op woensdag 15 maart 2024. OR-leden hebben een belangrijke stem in de medezeggenschapstructuur. Door de vraagstukken op de arbeidsmarkt is de OR vooral nu belangrijk.

Stem!

Een goed functionerende ondernemingsraad vertegenwoordigt alle belangen van alle generaties in de organisatie, weet deze te verbinden en de verschillen te overbruggen. Hiervoor is draagkracht nodig en daarom kunnen de deelnemers elke stem van hun collega’s goed gebruiken.

Gemeentelijke organisaties zijn zeker nu volop in beweging, terwijl medezeggenschap deze veranderingen nauwelijks weet bij te houden. De belangen van werkgevers en werknemers zijn niet meer per definitie tegengesteld. Dit vraagt om een medezeggenschapsstructuur die generaties en belangen weet te verbinden en verschillen weet te overbruggen. A&O fonds Gemeenten ondersteunt gemeenten en ondernemingsraden bij het maken van een moderniseringsslag.

Stappenplan en Vragenboek

Download hieronder het stappenplan voor de planning van de landelijke OR-verkiezing van 15 maart. Lees ook het vragenboek, daarin worden de meestgestelde vragen beantwoord en je kennis opgefrist met antwoorden op vragen als: Mogen flexwerkers stemmen voor de ondernemingsraad? Of waar moet de OR rekening mee houden bij digitaal stemmen?

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.
Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Heb je vragen of opmerkingen mail dan naar or@aeno.nl.

Stuur een email

Misschien vind je dit ook interessant