Krapte op de arbeidsmarkt; veel mensen hebben het erover maar hoe zit het precies en wat kun je hier als bestuurder en ambtenaar aan doen? Meld je nu voor het interactieve bestuurdersdiner in Spant! in Bussum waar we in gesprek gaan met ervaringsdeskundigen over de continuïteit van dienstverlening bij de huidige arbeidsmarktkrapte. Je gaat naar huis met concrete handelingsperspectieven. Er is veel ruimte om te netwerken en ervaringen te delen.

Wat gaan we doen

  1. Je krijgt inzicht in de laatste stand van zaken op het gebied van de gemeentelijke arbeidsmarkt door Patricia Honcoop. Zij is de projectleider Arbeidsmarkt en Onderzoek bij A&O fonds Gemeenten en geeft een toelichting op de Personeelsmonitor Gemeenten 2023 die op 21 mei verschijnt.
  2. Je krijgt een sterke analyse van het arbeidsmarktvraagstuk door Bas ter Weel. Bas is algemeen directeur van SEO Economisch Onderzoek en hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam en is medeverantwoordelijk voor het SER rapport over dit vraagstuk.
  3. Je hoort praktijkverhalen hoe gemeenten analyses verrichten en tot praktische maatregelen komen. Paul Guldemond is wethouder in Zwolle en deelt zijn ervaringen uit Zwolle en Elske Westerdaal en Ruud Goossens laten hun aanpak zien vanuit een ambtelijk perspectief in de gemeente Venlo.

Het diner vindt plaats op de avond voorafgaand aan de Dag van de Arbeidsmarkt die A&O fonds Gemeenten op 30 mei organiseert voor HR-professionals van gemeenten. De avond wordt begeleid door gespreksleider Nathan de Groot. Jaring Hiemstra reflecteert op het vraagstuk als opmaat naar de gesprekken aan tafel.

A&O directeur Karin Sleeking neemt tijdens het diner graag de gelegenheid persoonlijk afscheid te nemen. Zij gaat per 1 juni aan de slag bij Stigas.

Misschien vind je dit ook interessant