Agressie tegen zorgpersoneel, de gemeenteprofessional en politie lijkt door corona nog scherper te worden. Nu blijkt uit onderzoek ook dat professionals in Nederland relatief vaak met onveiligheid op het werk te maken hebben, vergeleken met omringende landen. Wat kunnen gemeenten doen om de brug te slaan tussen goede dienstverlening en veiligheid in het sociaal domein? Op deze vraag gaan we in tijdens het symposium Veilige Dienstverlening in het Sociaal Domein op vrijdag 13 november, mede mogelijk gemaakt door A&O fonds Gemeenten.

In Nederland bijna twee keer zoveel geweld

In de reportage van Nieuwsuur gisterenavond over agressie werd aangegeven dat ook vóór corona agressie al een groot probleem was. 'In Nederland is er bijna twee keer zoveel geweld, volgens het EU-onderzoek European Working Conditions Survey in 2017. Hier krijgt 20 procent van de werknemers met geweld te maken, in het buitenland liggen de cijfers rond 12 procent.'

De reden? Volgens conflictexpert Caroline Koetsenruijter grijpen we niet in. Ze legt in de uitzending onder andere uit dat een reden zou kunnen zijn dat wij een 'doorgeschoten consumptiemaatschappij zijn'.

Symposium Divosa Aen O Caroline Koetsenruijter1 1200

Symposium

Caroline Koetsenruijter is keynotespreker op ons symposium van 13 november. Ze is auteur van ‘Jij moet je bek houden!’, een bestseller op managementboek.nl. Koetsenruijter is opleider en onderzoeker en kan als geen ander de verbinding leggen tussen wetenschap en de praktijk.

De eerste 100 aanmelders voor het symposium krijgen – als zij willen – gratis het boek ‘Jij moet je bek houden!’ van Caroline Koetsenruijter thuisgestuurd.

Ook Monique van Limpt, psycholoog, A&O-deskundige en adviseur veilige publieke dienstverlening voor gemeenten is spreker op het symposium en gaat in op het historisch perspectief van Veilige Publieke Dienstverlening.

Bekijk via de knop hieronder het hele programma en meld je direct aan.

Aanmelden symposium

Het symposium over veilige publieke dienstverlening is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken, het A&O fonds Gemeenten en Divosa.

Tools

Om de medewerkers te ondersteunen biedt A&O fonds Gemeenten een arsenaal aan instrumenten voor zowel werkgevers als werknemers om iedereen duurzaam inzetbaar te houden.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons op Linkedin, Twitter en Youtube-kanaal.

LinkedIn Twitter Youtube

A&O Nieuwsbrief

Word lid van één of meerdere nieuwsbrieven, zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten binnen jouw specialiteit.

Schrijf je hier in

Misschien vind je dit ook interessant