"Er komen geen nieuwe medewerkers meer bij als gemeenten niet gaan samenwerken", meldt de VNG. Zij zijn een programma gestart om de arbeidsmarktkrapte aan te pakken. Lees nu de handreiking ‘Flexibele arbeidsinzet gemeentelijke sector’. Daarin staat op een rij welke vormen van samenwerking mogelijk zijn in de gemeentelijke sector. Ook geeft de handreiking aan waar juridisch, fiscaal en mededingingsrechtelijk rekening mee gehouden moet worden.

VNG-directeur Leonard Geluk en Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn en voorzitter van het College voor Arbeidszaken van de VNG, leggen in de video de urgentie uit om snel oplossingen te vinden voor de arbeidsmarktkrapte.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Community Arbeidsmarktstrategie

Een goede arbeidsmarktstrategie is nu meer dan nodig voor gemeenten. Werk in onze community samen met andere gemeenten. Hoe pakken zijn hun arbeidsstrategie aan? Wat zijn de geleerde lessen en wat valt er te delen? Word lid en doe mee.

Community Arbeidsmarktstrategie

Werkboek Succesvol de arbeidsmarkt op!

Download nu het werkboek Succesvol de arbeidsmarkt op! Hoe pak je dat als gemeente aan?

Dag van de Arbeidsmarkt

Kom je ook naar de Dag van de Arbeidsmarkt op 30 mei in’t Spant in Bussum? Het aantal plekken is beperkt dus meld je nu aan. De 30ste wordt een dag vol inspiratie voor HR-professionals en recruiters uit de gemeentelijke sector. Het zal volop in het teken staan van actuele arbeidsmarktvraagstukken bij gemeenten, zoals de krapte en aanpak van andere gemeenten.

Misschien vind je dit ook interessant