Met trots presenteren wij de sprekers voor de Meester in je Werk Week. Chris Zegers, Jan van Setten, Ellie Lust en Ewout Genemans nemen je tijdens de week stuk voor stuk mee in een inspiratiesessie speciaal bedoeld voor de Meester in je Werk Week. Naast de sprekers biedt A&O ook workshops die voor alle gemeenten online te bezoeken zijn.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Inschrijven voor de sprekers van Meester in je Werk Week kan t/m 4 november. Als je je hebt ingeschreven voor 1 van de sessies, kan je de hele week ook de workshops zien.

De Meester in je Werk Week zal dit jaar helemaal online plaatsvinden. De tour langs gemeenten, wat we altijd deden, doen we dit jaar digitaal. Hoewel we het jammer vinden niet langs te kunnen komen, kan dit jaar iedereen meeluisteren en -kijken. We organiseren elke dag een lunchsessie (12:00-13.30 uur) met onze inspirerende sprekers.

  • Maandag 9 november – Jan van Setten (Sudwest Fryslan)
  • Dinsdag 10 november – Ewout Genemans (Hollands Kroon)
  • Woensdag 11 november – Chris Zegers (Werken in Haaglanden)
  • Donderdag 12 november – Ellie Lust (Gemeente Groningen)
Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Gratis workshops

Tijdens de Meester in je Werk Week bieden we ook 5 online workshops aan die jij kunt volgen. Daarvoor hoef je je niet in te schrijven. Ze zijn tijdens de week on demand beschikbaar. Lees hier alvast kort wat je verwachten kan.

Haal het beste uit jezelf, ook vanuit huis

We werken momenteel vanuit huis. Een goede en noodzakelijke oplossing, maar wat zijn de valkuilen voor je uiterlijke presentatie? Ben jij je bewust van wat je onbewust laat zien? In deze workshop ontdek je hoe je de buitenkant voor je kunt laten spreken en je impact kunt vergroten. Kortom: Hoe presenteer je jezelf het best als je thuiswerkt? Style- en imagocoach Nynke Politiek legt uit.

Maak een onweerstaanbaar CV

De workshop "Een onweerstaanbaar cv" helpt je om jezelf te laten zien op de manier die krachtig en onderscheidend is en om de baan te vinden die écht bij je past!

In deze workshop toon ik je op inspirerende en eigentijdse wijze dat het cv in de nieuwe vorm dé kans biedt om je dromen en talenten te benutten. Ik geef aan aantal aan tips, ideeën én oefeningen om je te verleiden om actief aan de slag te gaan met jouw eigen presentatie. Deze workshop biedt daarom handvatten voor de professional die zich wil onderscheiden op de concurrerende arbeidsmarkt.

Online vergaderen met impact

Hoe kom jij online over? Thuis werken, op afstand werken, online samenwerken: hoe presenteer jij jezelf en communiceer je zo goed mogelijk vanachter je beeldscherm? Komt je boodschap online net zo goed aan als wanneer je fysiek aanwezig zou zijn? In deze inspirerende workshop ‘Online vergaderen met impact’ leer je de do's en don'ts voor een online meeting, zowel in de rol van gespreksleider als in de rol van deelnemer. Je breidt je communicatie- en presentatievaardigheden uit waardoor je een optimaal rendement uit je online vergadering, workshop of presentatie haalt.

Aan de slag met MS Teams

Wil jij weten wat Microsoft Teams kan betekenen bij het werken op afstand, voor productiviteit en online teamwork? Na deze inspirerende workshop ‘Vergaderen in Teams’ werk je makkelijker online samen met de app Microsoft Teams. Je krijgt tips over hoe je contact legt met je collega, een vergadering aanmaakt, maar ook hoe je een breakout room creëert. Wil je nog meer weten van Teams? Train2work organiseert (korte) trainingen op dit gebied, bekijk de training Teams hier.

Je nieuwe koers bepalen

We leven in een uitdagende tijd waarin er veel van ons wordt gevraagd: van de ene op de andere dag (bijna) helemaal thuiswerken en daarbij gebruik maken van alle digitale middelen die er zijn. Je collega‘s op afstand zien en dat ook vaak nog combineren met uitdagingen in je privé situatie.

In zo‘n situatie waarin alles anders is, komen ook ingesleten patronen van jezelf meer naar de oppervlakte, want je moest dat wel anders doen. Dat is soms uitdagend, maar ook heel leerzaam. Als je middenin een dergelijke situatie zit, passen we ons als mens gelukkig snel aan. Nu een paar maanden verder, is het heel nuttig om ook eens terug te blikken en daarin jouw eigen koers te bepalen. Als je hier nu bewust mee aan de slag gaat, kun je de vruchten plukken van deze afgelopen periode en daarvan leren en je regie pakken. Het resultaat van deze workshop is dat jij heel goed weet hoe jij zelf het liefste wilt werken. Dat zorgt voor meer effectiviteit en meer werkplezier.

Sprekers

Wat gaan de sprekers vertellen en wie zijn ze? Hieronder vind je een overzicht. Ook kan je je direct aanmelden voor de inspiratiesessie.

Jan van Setten

Gastspreker: maandag 9 november

'Waar zit de sleutel tot verandering om het iedere dag een beetje beter en leuker te doen? Je hebt meer invloed dan je denkt'. Jan van Setten neemt je mee tijdens ‘Shi(F)t Happens’ in een achtbaan aan inspiratie over de Fun in functioneren en de Focus op datgene waar je voor gaat binnen de gemeente. 'Zo creëren we met elkaar de volgende shift richting onze ambities'.

Jan verwart zijn luisteraar op een prettige manier. Hij geeft je handvatten om je (werkzame) leven nog beter en leuker in te richten voor jezelf, je collega's en je klanten. Als gastspreker tijdens de Meester in je Werk Week komt hij jullie op maandag 9 november inspireren.

Ewout Genemans

Gastspreker: dinsdag 10 november

Ewout Genemans is acteur, presentator en tv producent. Als kind speelt hij al bij een Haags Jeugdtheater. Na een halfjaar Journalistiek, stopt hij daarmee maar blijft werken als redactie assistent waar hij meewerkt aan het RTL 4-programma Vliegende Hollanders. Zo rolt Ewout al snel het tv-vak in.

Ewout Genemans maakt spraakmakende TV programma's, zowel als presentator en als producent. Ik heb HET nog nooit gedaan (2013), From Russia with Love (2014), Dream School (2017) en Beruchte Sloppenwijken (2018), zijn tv-formats die op zijn naam staan. De onderwerpen die hij behandelt hebben een randje. Zo zijn er veel raakvlakken met politie, veiligheid en justitie. Op dinsdag 10 november komt Ewout vertellen over zijn carrière en kijk op de maatschappij.

Chris Zegers

Gastspreker: woensdag 11 november

Chris is acteur en presentator en heeft het allemaal gezien. Hij haalt alles uit zijn loopbaan waar hij kan. Hoog in het vaandel staat voor hem een rijk leven aan ervaringen en herinneringen.

Als Chris zijn studie economie afrondt aan de Rijksuniversiteit Groningen, vertrekt hij naar Singapore om als consultant aan de slag te gaan bij een Chinees bedrijf. Tijdens een vakantie in Nederland wordt hij gecast voor een bierreclame. Vanaf dan neemt zijn carrière een scherpe wending.

Als gast tijdens de Meester in je Werk Week komt hij jullie op woensdag 11 november met mooie anekdotes en verrassende vergezichten vertellen over zijn loopbaanreis.

Ellie Lust

Gastspreker: donderdag 12 november

Ellie Lust gooit haar carrière flink om. Bij de politie werkt ze 20 jaar op straat en is woordvoerder voor de politie in Amsterdam, maar in 2018 stapt ze over naar tv.

Met haar eerste programma: Ellie op Patrouille, waarin ze een uniek kijkje in de gang van zaken van buitenlandse politiekorpsen biedt, heeft ze veel succes.

Ellie is bekend met het reilen en zeilen van zowel internationaal, nationaal én lokaal politiewerk. Bij ons in de studio komt ze donderdagmiddag 12 november vertellen over haar carrière switch.

Meester in je Werk Week

De Meester in je Werk Week is een landelijke inspiratieweek begin november, georganiseerd bij de gemeenten samen met A&O fonds Gemeenten. Elk jaar wordt de week druk bezocht! Iedere gemeente kan meedoen. De Meester in je Werk Week gaat over loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap.

Speciaal voor MIJWW hebben wij een toolkit samengesteld met daarin alles wat je nodig hebt om de MIJWW te promoten. Download alles gratis!

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons op Linkedin, Twitter en Youtube-kanaal.

LinkedIn Twitter Youtube

A&O Nieuwsbrief

Word lid van één of meerdere nieuwsbrieven, zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten binnen jouw specialiteit.

Schrijf je hier in

Misschien vind je dit ook interessant