Het opleiden en ontwikkelen van medewerkers gaat ook door in coronatijd. Sterker nog, sommige gemeenten geven aan dat door corona het online leren zelfs versnelt. Ook neemt het aanbod van online materiaal en e-learnings toe. Online leren is flexibel en je kunt het gemakkelijk toesnijden op de individuele behoefte van medewerkers en op speerpunten van de eigen organisatie. Maar, het is een uitdaging om het aanbod goed onder de aandacht van medewerkers te brengen, blijkt uit ervaringen in de praktijk.

Tijdens de eerste lockdown heeft A&O fonds Gemeenten een snelle coronasubsidie in het leven geroepen. Er was veel behoefte aan ondersteuning want een recordaantal van maar liefst 450 aanvragen zijn ingediend. In de aanvragen is een duidelijke rode draad te zien van de verschillende behoeften die gemeenten hebben in deze tijd van grote veranderingen.

Weststellingwerf: E-learning echt aangepakt

De gemeente Weststellingwerf wilde al langer meer doen met e-learning. Maar door andere prioriteiten schoof dit steeds op. Door corona kwam het online leren in een stroomversnelling.

Hattem: Het Grote Kennisfestival

De gemeente Hattem wil haar organisatie wendbaar(der) maken om als zelfstandige gemeente te kunnen inspelen op de grote vragen van nu. Corona dwarsboomt deze organisatieverandering. Online masterclasses van het Grote Kennisfestival bieden medewerkers inspiratie op een ‘Netflixachtige’ manier.

Subsidie en expertise

Om je taken als gemeente goed te kunnen uitoefenen is een wendbare organisatie met wendbare medewerkers nodig. Wil jouw gemeente ook aan de slag met een project om de wendbaarheid van de medewerkers te vergroten? Klik dan op de knop 'Dat wil ik ook' en A&O fonds Gemeenten helpt je verder met subsidie en expertise.

Dat wil ik ook

Contact

De mogelijkheden voor subsidie en expertise eerst bespreken? Neem contact op met subsidies@aeno.nl om jouw wensen en ons maatwerk op elkaar af te stemmen.

Stuur een email

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons op Linkedin, Twitter en Youtube-kanaal.

Je wordt op de hoogte gehouden van onze evenementen, workshops en webinars. Ook inspireren we je met geleerde lessen van andere gemeenten en met de nieuwste instrumenten om de gemeente nog wendbaarder te maken.

Linkedin Twitter Youtube

A&O Nieuwsbrief

Word lid van één of meerdere nieuwsbrieven, zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten binnen jouw specialiteit.

Schrijf je hier in

Misschien vind je dit ook interessant