Het ‘gewone’ werk gaat bij gemeenten door, ook nu iedereen online moet werken door corona. Maar wat als er uitgerekend in coronatijd een grote organisatieverandering gaande is? De praktijkervaringen van de gemeente Kapelle, Hollands Kroon en Geldrop-Mierlo laten zien dat het heel goed mogelijk is om online medewerkers aangehaakt te houden bij nieuwe ontwikkelingen. Lees hier het drieluik over hoe gemeenten online creatief blijven met hun team.

Tijdens de eerste lockdown heeft A&O fonds Gemeenten een snelle coronasubsidie in het leven geroepen. Er was veel behoefte aan ondersteuning want een recordaantal van maar liefst 450 aanvragen zijn ingediend. In de aanvragen is een duidelijke rode draad te zien van de verschillende behoeften die gemeenten hebben in deze tijd van grote veranderingen.

Kapelle: Online onderzoek

De gemeente Kapelle werkt ook in coronatijd aan de ontwikkeling van de organisatie. Medewerkers werden erbij betrokken in een online, interactief onderzoek waarin je ‘live’ op elkaar kon reageren. Een prettige methode die goed werkt.

Hollands Kroon: Training creatieve oplossingen

Gemeente Hollands Kroon is een innovatieve organisatie. Medewerkers worden uitgedaagd om altijd te zoeken naar creatieve oplossingen. Maar hoe doe je dit als je in je eentje thuis zit te werken? De Hollands Kroon Academie lanceerde twee trainingen.

Geldrop-Mierlo: Menselijke aandacht

In de gemeente Geldrop-Mierlo ging de nieuwe, volledig gereorganiseerde organisatie van start op het moment van de eerste uitbraak van corona. Menselijke aandacht is het sleutelwoord om in de nieuwe teams de verbinding erin te krijgen.

Misschien vind je dit ook interessant