Het werken in coronatijd vraagt flinke aanpassingen van medewerkers. Mensen kunnen gestrest raken omdat werk en privé te veel verweven zijn. Of omdat overleg online minder soepel gaat en het sociale praatje bij de koffieautomaat er niet bij is. Veel gemeenten zoeken en vinden een aanpak om vitaliteit en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te stimuleren. In dit drieluik vertellen de gemeenten Vlaardingen, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo en Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland over hun ervaringen.

Tijdens de eerste lockdown heeft A&O fonds Gemeenten een snelle coronasubsidie in het leven geroepen. Er was veel behoefte aan ondersteuning want een recordaantal van maar liefst 450 aanvragen zijn ingediend. In de aanvragen is een duidelijke rode draad te zien van de verschillende behoeften die gemeenten hebben in deze tijd van grote veranderingen.

Vlaardingen: Boa's ondersteunen

Scheldpartijen en soms zelfs lichamelijk geweld. Boa’s ondervinden extra stress door de coronacrisis omdat de maatregelen bij sommige mensen agressie oproepen. De gemeente Vlaardingen bedacht een aanpak om de veerkracht van boa’s te versterken.

Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo: Serious gaming

Inhoud staat in het werk voorop, maar het gaat niet zonder menselijk contact, verbinding en persoonlijke aandacht. De werkorganisatie BUCH van de gemeente Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo zet een ‘serious game’ in om teams hechter en stressbestendiger te maken.

Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland: Online training

De SED, de werkorganisatie van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, maakte de laagdrempelige online training ‘Gezond weer aan het werk’. Het gaat over vragen waar veel medewerkers mee zitten, zoals omgaan met werkdruk en kritiek.

Subsidie en expertise

Om je taken als gemeente goed te kunnen uitoefenen is een wendbare organisatie met wendbare medewerkers nodig. Wil jouw gemeente ook aan de slag met een project om de wendbaarheid van de medewerkers te vergroten? Klik dan op de knop 'Dat wil ik ook' en A&O fonds Gemeenten helpt je verder met subsidie en expertise.

Dat wil ik ook

Contact

De mogelijkheden voor subsidie en expertise eerst bespreken? Neem contact op met subsidies@aeno.nl om jouw wensen en ons maatwerk op elkaar af te stemmen.

Stuur een email

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons op Linkedin, Twitter en Youtube-kanaal.

Je wordt op de hoogte gehouden van onze evenementen, workshops en webinars. Ook inspireren we je met geleerde lessen van andere gemeenten en met de nieuwste instrumenten om de gemeente nog wendbaarder te maken.

Linkedin Twitter Youtube

A&O Nieuwsbrief

Word lid van één of meerdere nieuwsbrieven, zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten binnen jouw specialiteit.

Schrijf je hier in

Misschien vind je dit ook interessant