Nu de krapte op de gemeentelijke arbeidsmarkt steeds groter wordt en daarmee ook de uitdagingen om je personeelsbestand up-to-date te houden, komt het werkboek Succesvol de arbeidsmarkt op! Hoe pak je dat als gemeente aan? als geroepen.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Riejanne van Well van de gemeente Houten en Cheryl Kuik-Unawekla van gemeente Lelystad vertellen over hoe zij gebruik maken van het Werkboek 'Succesvol de arbeidsmarkt op! Hoe pak je dat als gemeente aan?

Riejanne: "Het werkboek gebruiken we voor analyse, trends en factoren van onze huidige situatie. Denk stap 2 is vooral heel handig omdat dit een heel goed beeld geeft hoe het bij jouw gemeente er voor staat. Ook biedt het werkboek goede hulpmiddelen om al die informatie op te delen in vraagstukken en helpt je dan om je ambities daarop te formuleren.

Cheryl: "het werkboek hebben we op onze eigen manier ingezet, bepaalde elementen hebben we wel en niet gebruikt. Vooral de externe partijen die aangehaakt zijn, gaven ons heel waardevolle inzichten".

Overzichtelijk, volledig en praktisch omdat je er direct mee aan de slag kunt en dat is natuurlijk top.

Riejanne van Well, Gemeente Houten
Succesvol de arbeidsmarkt op

Download Werkboek Succesvol de arbeidsmarkt op!

Het werkboek Succesvol de arbeidsmarkt op! Hoe pak je dat als gemeente aan? is een praktisch werkboek dat je hierbij helpt. Een handreiking voor alle gemeenten, van klein tot groot. Aangevuld met tips en inspirerende praktijkvoorbeelden.

Hoe werkt het boek?

In 9 stappen nemen we je mee in het denken over arbeidsmarktvraagstukken. We gebruiken hiervoor kaarten, waarin informatie gevisualiseerd is. Soms bieden we kennis, zoals in de trendskaarten, andere keren inspiratie, zoals in de optiekaarten.

Je gaat als gemeente zelf aan de slag. Om ruimte te bieden aan de verschillen tussen gemeenten werken we met invulkaarten. De vragen zijn voor iedere gemeente gelijk, de antwoorden verschillen. Met deze ingrediënten - kaarten en denkstappen - maak je als gemeente je eigen arbeidsmarktbeleid op maat.

De top 11 leerpunten van het werkboek

Lees de elf learnings die we uit ervaringen van andere gemeenten hebben opgehaald. Doe er je voordeel mee!

Misschien vind je dit ook interessant