Thuiswerken vergt veel van werknemers. De werkplek is misschien niet perfect, de afleiding groot en de drukte op het werk niet minder. De ergonoom van A&O fonds Gemeenten verzamelt continue praktische werkplekadviezen voor thuis, onderzoekt wat de werkgever verplicht is om aan te bieden en laat bijvoorbeeld handige rek- en strekoefeningen zien. Alle adviezen van onze ergonoom voor thuiswerken zijn in dit bericht verzameld en worden aangevuld als er nieuwe bijkomen. Doe er je voordeel mee!

Werkplek instellen

Arbowet

De werkgever moet, op grond van de Arbowet, zorgen voor een ergonomisch verantwoord ingerichte (thuis)werkplek en daarbij behorende instructies. Aan welke verplichtingen heeft de werkgever zich te houden?

A&O fonds Gemeenten zet de verplichtingen voor je op een rij. Download hieronder direct de checklists voor thuiswerkplekken of klik op het bericht eronder voor een uitgebreide uitleg.

Laat je werkplek controleren

Heb je twijfels, specifieke vragen of klachten? Onze ergonoom zit voor je klaar om je thuiswerkplek te controleren. Stuur een foto van jouw aan het werk op je thuiswerkplek en krijg op maat advies.

AO Thuiswerken Dozen onder laptop - vitaliteit
Blijf bewegen oefeningen 9x

Zo blijf je in beweging

Het belang van blijven bewegen is in deze tijd groot. Door stilzitten verslechtert je weerstand en dat is precies wat je nu niet wilt. De mogelijkheden zijn verschillend. Van kleine korte oefeningen gedurende de dag tot intensievere beweegmomenten. Lees het uitgebreide bericht hieronder met oefeningen, tips, apps en video's.

We hebben bijvorobeeld een aantal rek- en strekoefeningen voor je op een rijtje gezet. Maar adviseren ook met het plannen van de oefeningen en geven voorbeelden van goede apps of plugins.

Banners intranet

Download hieronder direct onze beweegoefeningen, maar ook de banners die je voor intranet van je gemeente kan gebruiken.

Download banners intranet

Banner rek
Banner elkhalfuur
Banner beweging
Banner werkplek

Oproep

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen in deze tijd. Heb je kennis opgedaan die je graag wilt delen met andere gemeenten? Stuur een email en vertel ons wat dat is. Wij maken daar dan een nieuwsbericht van en delen dat via onze socials en netwerken. Samen brengen we elkaar verder!

Stuur je tips, ervaringen en ideeën naar redactie@aeno.nl.

Misschien vind je dit ook interessant