Hanane El Hadouchi, beleidsadviseur onderwijs van gemeente Amsterdam, is verkozen tot jonge Ambtenaar van het jaar 2023. Ze heeft een column geschreven in Binnenlands Bestuur: Pionieren moet de norm zijn. Lees deze via de link hieronder.

Hanane werd in maart in de Jaarbeurs in Utrecht gekozen tot dé jonge ambtenaar van het jaar 2023. Hanane kreeg de prijs uitgereikt van toenmalig minister van Klimaat en Energie, Rob Jetten.

Deze prijs is voor mij een voorrecht om te winnen, maar belangrijker, ik doe dit niet voor mezelf. Dagelijks werk ik voor 400.000 mbo-studenten die nog niet de erkenning en waardering krijgen die ze verdienen.

Hanane El Hadouchi, Beleidsadviseur onderwijs van gemeente Amsterdam
Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Elk jaar deelt het jonge ambtenaren netwerk FUTUR deze prijs uit. Futur zegt: "Op vele plekken wordt er al volop gesleuteld aan de nieuwe inrichting van Nederland, zodat Nederland klaar is voor de toekomst. Jonge ambtenaren spelen hierbij een belangrijke rol. Zij dragen met hun nieuwe kennis, innovatieve inzichten en werkwijzen bij uitstek bij aan de toekomst van Nederland.

Thema is pionieren

Een pionier is iemand die als (een van de) eerste met een bepaalde opgave aan de slag gaat. Dat kenmerkt zich door het vinden van nieuwe oplossingen en manieren van werken. Oftewel het vinden van een eigen weg door jonge ambtenaren. FUTUR vindt dat pionieren een belangrijke eigenschap is van de jonge ambtenaar. Daarom is pionieren gekozen als thema van 2022-2023."

Op vele plekken wordt er al volop gesleuteld aan de nieuwe inrichting van Nederland, zodat Nederland klaar is voor de toekomst. Jonge ambtenaren spelen hierbij een belangrijke rol.

Futur, Het jonge ambtenaren netwerk
Hanane El Hadouchi rob jettenwinnaar jonge ambtenaar van het jaar 2023
Michelle Kames (Winnaar jonge ambtenaar 2022), Hanane El Hadouchi (Winnaar jonge Ambternaar 2023), Minister Klimaat en Energie, Rob Jetten..

Kijk hier de uitzending van de uitreiking van vorig jaar terug. Toen won Michelle Kames van gemeente Den Haag.

Misschien vind je dit ook interessant