Het CBS meldt dat het aantal vacatures naar recordhoogte is gestegen en dat de economie groter is op dit moment dan voor corona. Het is voor sommige sectoren moeilijk om personeel te vinden en dat geldt ook voor de gemeentelijke sector. A&O fonds helpt je graag om deze actuele arbeidsmarktvraagstukken direct aan te pakken. Bekijk hier bijvoorbeeld onze Personeelsmonitor en Vacaturemonitor of download het werkboek Succesvol de arbeidsmarkt op! Hoe pak je dat als gemeente aan? zodat je direct met je eigen arbeidsmarktvraagstukken aan de slag kan.

Ester Barendregt, hoofd RaboResearch Nederland, was positief verrast door de cijfers zo schrijft de NOS. "De omvang van de economie is groter dan die was, maar ondertussen zijn er wel dingen veranderd. Deze crisis heeft sommige trends die al aan de gang waren, versterkt. Digitalisering, bijvoorbeeld. Huishoudens zijn veel meer digitaal gaan consumeren en mensen zullen dat ook blijven doen."

Vacatures naar recordhoogte

Het is nog lastiger geworden dan in het derde kwartaal om personeel te vinden. In het vierde kwartaal van 2021 groeide het aantal vacatures naar recordhoogte en nam daarmee de spanning op de arbeidsmarkt verder toe, meldt het CBS. In Nederland stonden eind december 2021 387.000 vacatures open.

A&O helpt jou als gemeenteprofessional graag met deze nieuwste ontwikkelingen. Bekijk bijvoorbeeld onze uitgebreide Personeelsmonitor, dé benchmark voor HR kengetallen bij gemeenten. Ook publiceren we elk kwartaal de Vacaturemonitor waarmee we gemeenten informeren over actuele informatie op de arbeidsmarkt en kijken waar mogelijk vooruit.

Het werkboek Succesvol de arbeidsmarkt op! Hoe pak je dat als gemeente aan? is op dit moment een onmisbaar instrument voor gemeenteprofessionals. Hoe hou je met deze krapte op de arbeidsmarkt je personeelsbestand up-to-date? Succesvol de arbeidsmarkt op! is een praktische handreiking voor effectieve arbeidsmarktstrategie, aangevuld met tips en inspirerende praktijkvoorbeelden, die helpen om de eigen arbeidsmarktvraagstukken te beantwoorden.

Misschien vind je dit ook interessant