De Meester in je Werk Week is een landelijke inspiratieweek begin november, georganiseerd bij de gemeenten samen met A&O fonds Gemeenten. Elk jaar wordt de week druk bezocht! Iedere gemeente kan meedoen. De Meester in je Werk Week gaat over loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap.

MIJWW 2020 Toolkit intranet langwerpig 1000

A&O fonds Gemeenten vindt het belangrijk dat jij en je collega’s alles uit jezelf kunnen halen en daarom is deze inspiratieweek in het leven geroepen.

De hoeveelheid en diversiteit van de workshops was fantastisch. We kunnen op deze manier een enorme impuls geven aan professionele loopbaanontwikkeling

Loopbaanprofessional gemeente

Sprekers Meester in je Werk Week bekend

Met trots presenteren wij de sprekers voor de Meester in je Werk Week. Chris Zegers, Jan van Setten, Ellie Lust en Ewout Genemans nemen je tijdens de week stuk voor stuk mee in een inspiratiesessie speciaal bedoeld voor de Meester in je Werk Week. Naast de sprekers biedt A&O ook workshops die voor alle gemeenten online te bezoeken zijn.

Subsidie

Jouw gemeente kan subsidie krijgen voor 25% van de kosten van de projectleider die de Meester in je Werk Week bij jouw gemeente organiseert. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moeten de minimale projectkosten € 1.000 zijn (dat betekent dat de minimale subsidie € 250,- bedraagt).

Meer weten? Bel de Subsidie Helpdesk 070 7630038. Bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00 - 16.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Of stuur een e-mail naar subsidies@aeno.nl.

Workshops en inspiratiesessies

A&O fonds ondersteunt gemeenten tijdens de Meester in je Werk Week met ruim 250 workshops, trainingen en activiteiten. We organiseren inspiratiesessies met bekende sprekers en een inspiratieplein dat voor iedere medewerker toegankelijk is.

MIJWW - Loopbaanplein

Inspiratiesessies

Voor of na de inspiratiesessie kun je een bezoek brengen aan de digitale inspiratiesessies (met bekende sprekers) die A&O organiseert en die voor alle deelnemers gratis online te bezoeken zijn.

Hoe organiseer je een webinar?

Hoe pak je het organiseren van een webinar nou goed aan? Met de Meester in je Werk Week in aantocht zijn bij veel gemeenten de voorbereidingen al in volle gang. Door de huidige omstandigheden gaat een groot aantal gemeenten hun week digitaal invullen; volkomen logisch en verstandig! We krijgen veel vragen binnen over het organiseren van een online event. We helpen daarom graag met de volgende gouden tips.

MIJWW 2019

De Meester in je Werk Week is een druk bezocht evenement. In 2019 organiseerden we landelijke inspiratiesessie met sprekers als tennisster Esther Vergeer, Marco Roelofs en Leon Verdonschot, Sacha de Boer en Peter Faber. Benieuwd naar de vorige editie van Meester in je Werkweek? Bekijk de video.

Naast de workshops die gemeenten zelf kiezen, biedt A&O tijdens de Meester in je Werk Week gratis 4 sprekers en 5 workshops aan. De inschrijvingen starten deze week, dus hou onze socials in de gaten.

Sprekers voor iedereen

Gastsprekers Chris Zegers, Ellie Lust, Ewout Genemans en Jan van Setten nemen je tijdens de lunchsessies van de Meester in je Werk Week mee op hun loopbaanreis.

Workshops voor iedereen

Daarnaast biedt A&O maar liefst 5 gratis workshops die voor iedereen handig zijn om te volgen.

Workshops mijww 2020 nynke politiek 500

Haal het beste uit jezelf, ook vanuit huis

Het beste uit jezelf halen en precies dat laten zien aan anderen, juist nu met alle online vergaderingen, calls en webinars! Hoe presenteer je jezelf het best als je thuiswerkt? Style- en imagocoach Nynke Politiek legt uit.

We werken momenteel vanuit huis. Een goede en noodzakelijke oplossing, maar wat zijn de valkuilen voor je uiterlijke presentatie? Ben jij je bewust van wat je onbewust laat zien? In deze workshop ontdek je hoe je de buitenkant voor je kunt laten spreken en je impact kunt vergroten!

Workshops mijww 2020 Eelco 500

Maak een onweerstaanbaar CV

De workshop "Een onweerstaanbaar cv" helpt je om jezelf te laten zien op de manier die krachtig en onderscheidend is en om de baan te vinden die écht bij je past!

In deze workshop toon ik je op inspirerende en eigentijdse wijze dat het cv in de nieuwe vorm dé kans biedt om je dromen en talenten te benutten. Ik geef aan aantal aan tips, ideeën én oefeningen om je te verleiden om actief aan de slag te gaan met jouw eigen presentatie. Deze workshop biedt daarom handvatten voor de professional die zich wil onderscheiden op de concurrerende arbeidsmarkt.

Workshops mijww 2020 martinevdhoed 500

Je nieuwe koers bepalen

We leven in een uitdagende tijd waarin er veel van ons wordt gevraagd: van de ene op de andere dag (bijna) helemaal thuiswerken en daarbij gebruik maken van alle digitale middelen die er zijn. Je collega‘s op afstand zien en dat ook vaak nog combineren met uitdagingen in je privé situatie.

In zo‘n situatie waarin alles anders is, komen ook ingesleten patronen van jezelf meer naar de oppervlakte, want je moest dat wel anders doen. Dat is soms uitdagend, maar ook heel leerzaam. Als je middenin een dergelijke situatie zit, passen we ons als mens gelukkig snel aan. Nu een paar maanden verder, is het heel nuttig om ook eens terug te blikken en daarin jouw eigen koers te bepalen. Als je hier nu bewust mee aan de slag gaat, kun je de vruchten plukken van deze afgelopen periode en daarvan leren en je regie pakken. Het resultaat van deze workshop is dat jij heel goed weet hoe jij zelf het liefste wilt werken. Dat zorgt voor meer effectiviteit en meer werkplezier.

Meer informatie over de workshops Online Vergaderen met Impact en Aan de slag met MS teams volgt binnenkort.

Organiseer jij de Meester in je Werk Week binnen jouw gemeente en wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief 'Meester in je Werk Week'.

Workshops om uit te kiezen

De inschrijvingen voor de workshops waaruit gemeenten konden kiezen, zijn voorbij. Via de knop hieronder kan je inloggen en nog wel kijken voor welke workshops je hebt aangemeld als gemeente.

De inlog is niet dezelfde inlog als de inlog voor aeno.nl. Voor de workshops is een ander account nodig, die je daar kan aanmaken.

De thema’s van de Meester in je Werk Week 2020 zijn:

 • Nieuwe energie/ vitaliteit
 • Haal alles uit jezelf/ vakmanschap
 • Lekker bezig/ loopbaan
 • Frisse ideeën/ toekomst

De toolkit is vernieuwd en helemaal klaar om de Meester in je Werk Week te promoten in jouw gemeente.

MIJWW 2020 Toolkit intranet rechthoekig 1000

We hebben de toolkit voor je in delen opgeknipt, zodat je gericht kan downloaden (WeTransfer). De toolkit bestaat naast presentatie en planningsdocumenten ook uit promotie- en programmaposters die je zo kan overnemen of waar je een eigen logo aan kan toevoegen. Ook bieden we alles aan in Indesign-bestanden, met bijbehorend knutselpakket, voor vormgevers van de gemeente om op maat promotiemateriaal te maken.

Zoom en teams

Een echte Meester in je Werk Week achtergrond voor je Zoom en Teams bijeenkomsten? We hebben ze voor je klaargezet, net als een handige, algemene A&O presentatie. Hoef je niets meer vorm te geven.

AO Meester in je Werk Week Zoom Background 03
AO Meester in je Werk Week Zoom Background 04
AO Meester in je Werk Week Zoom Background 02
AO Meester in je Werk Week Zoom Background 01

Toolkit 1: Presentatie en Planning

 • Presentatie tips en tricks voor MIJWW
 • Template contentkalender
 • Hulpdocument

Download

Toolkit 2: Kant-en-klaar

 • Promotieposters
 • Programmaposters
 • Intranet banners

Download

Toolkit 3: InDesign templates

 • Promotieposters
 • Programmaposters
 • Intranet banners

Download

MIJWW 2020 Toolkit intranet langwerpig 1000

Toolkit 4: Knutselpakket

 • Posters
 • Intranet banners

Download

MIJWW 2020 Toolkit intranet rechthoekig 1000

Organiseer jij de Meester in je Werk Week binnen jouw gemeente en wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief Meester in je Werk Week.

Nieuwsgierig hoe andere gemeenten de Meester in je Werk Week georganiseerd hebben en welke tips en trucs ze voor jou hebben? Lees hier de praktijkervaringen van verschillende gemeenten.

Leer van de ervaringen van andere gemeenten

Praktijkervaringen, tips en trucs van verschillende gemeenten om de Meester in je Werk Week te organiseren. Lees ze hieronder!

Startbijeenkomsten

Ben jij al een ervaren Meester in je Werk Week organisator of wordt dit de eerste keer dat je deelneemt? Tijdens de startbijeenkomsten is uitgelegd hoe je ervoor kan zorgen een groot succes van jouw Meester in je Werk Week te maken.

Gemist?

Bekijk hier de livestream van Startbijeenkomst Meester in je Werk Week van 23 april 2020.

Toolkit: Presentatie en Planning

 • Workshop presentatie (PowerPoint)
 • Template contentkalender
 • Hulpdocument

Misschien vind je dit ook interessant