De snelle coronasubsidie, door A&O in het leven geroepen, is een succes. Door de coronacrisis wordt van gemeenten een enorme wendbaarheid en flexibiliteit gevraagd. A&O fonds Gemeenten startte daarom begin april met een eenvoudige, snelle subsidie om gemeenten te ondersteunen bij actuele HR-vragen tijdens deze coronaperiode. Vandaag, dinsdag 1 september, stopt de coronasubsidie. Uiteraard is het nog steeds mogelijk 'gewone' ondersteuning en subsidie aan te vragen.

Maar liefst 450 coronasubsidies zijn in 5 maanden aangevraagd door 200 gemeenten en 50 gemeentelijk samenwerkingsverbanden. Hiermee is een ruime meerderheid van de Nederlandse gemeenten door het fonds ondersteund met een snelle subsidie. Een gemeente kon twee aanvragen indienen van elk maximaal € 5.000,-.

Knelpunten digitaal werken

In het begin van de coronacrisis vroegen gemeenten vooral steun om het thuiswerken te faciliteren. Later richtten de aanvragen zich meer op de knelpunten van het digitaal (thuis)werken. De focus kwam te liggen op het thema arbo en vitaliteit, coachen van medewerkers, leidinggeven op afstand, digitaal onboarden van nieuwe medewerkers en het uitbreiden van digitale leermogelijkheden. Ook ontving het fonds veel aanvragen met betrekking tot het inrichten van het kantoor op de 1,5 meter samenleving. Zien welke subsidies er zijn aangevraagd? Bekijk de lijst via de knop hieronder.

Lijst snelle coronasubsidies

Mooi projectidee? Stimuleringssubsidie blijft

Gemeenten kunnen altijd subsidie en expertise aanvragen voor een project bij het A&O fonds Gemeenten. Een project is subsidiabel als het bijdraagt aan de wendbaarheid van de medewerker en organisatie. Klik op de knop hieronder om direct naar de subsidie en ondersteuningspagina te gaan op deze site.

Dat wil ik ook

A&O fondsen Festival

Donderdag 1 oktober vindt het online A&O fondsen Festival plaats. Er hebben zich inmiddels ruim 1.200 deelnemers ingeschreven voor het festival met Maarten van der Weijden als keynotespreker. Tijdens het festival is er ook aandacht voor succesvolle (gesubsidieerde) projecten.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons op Linkedin, Twitter en Youtube-kanaal.

Je wordt op de hoogte gehouden van onze evenementen, workshops en webinars. Ook inspireren we je met geleerde lessen van andere gemeenten en met de nieuwste instrumenten om de gemeente nog wendbaarder te maken.

Linkedin Twitter Youtube

A&O Nieuwsbrief

Word lid van één of meerdere nieuwsbrieven, zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten binnen jouw specialiteit.

Schrijf je hier in

Misschien vind je dit ook interessant