Werk jij aan thema's als Arbeidsmarkt en Leren en Ontwikkelen bij een gemeente? Dan is dit jouw kans! A&O fonds Gemeenten biedt subsidies aan voor gemeenten die in 2024 bijdragen aan het behoud, de instroom of innovatie van bedrijfsprocessen binnen deze thema's. De gemeenteambtenaren zijn bij uitstek dé verschilmakers die voor positieve impact zorgen en daarmee de samenleving verder brengen.

De 'STAP VOORUIT'-subsidie heeft als doel de uitvoeringskracht van gemeenten te vergroten, bijvoorbeeld door het opstellen van projectplannen en het stimuleren van positieve veranderingen.

  • Voor het thema Arbeidsmarkt geven we de voorkeur aan projecten die gericht zijn op arbeidsmarktstrategieën, waarbij het werkboek 'Succesvol de arbeidsmarkt op' wordt gebruikt. Maar ook innovatieve vormen van werving en selectie - bij voorkeur in samenwerkingsverbanden - met een rol voor AI, employer branding, pre, on- en offboarden kunnen voor subsidie in aanmerking komen.

  • Voor het thema Leren en Ontwikkelen ondersteunen we projecten die zich richten op leren, ontwikkelen en het verbeteren van vaardigheden. Denk hierbij aan aanbevelingen uit rapporten over hoe gemeenten leren en ontwikkelen organiseren, en aan het versterken van skills, zoals reskillen naar ander werk of upskillen naar een hoger werk- en denkniveau.

Daarnaast biedt A&O fonds Gemeenten de 'PLUS'-subsidie aan voor gemeenten die bijdragen aan innovatieve projecten met de ambitie om deelbare resultaten te behalen voor de sector.

We moedigen gemeenten op het gebied van HRO-vraagstukken, die passen in ons beleidsplan 2021-2024, ook aan om samen met andere gemeenten projecten te starten.

Bekijk hieronder voorbeelden van projecten waar A&O fonds Gemeenten eerder aan heeft bijgedragen.

Wil je een aanvraag indienen? Klik op de groene knop. Daar vind je ook meer informatie en de voorwaarden inclusief het aanvraagformulier. Laten we samen stappen vooruit zetten en het verschil maken!

Subsidie aanvragen

Misschien vind je dit ook interessant