Na het onderzoek ‘Waar haal je ze vandaan’ (december 2018) publiceert A&O fonds Gemeenten elk jaar een update van de factsheets Ken je kandidaat met alle recente informatie overzichtelijk verzameld over arbeidsmarktgedrag. De factsheets zijn een hulp bij de werving van de juiste kandidaten. Gemeenten willen namelijk snel reageren op de veranderende arbeidsmarkt, zich goed presenteren als aantrekkelijke werkgever en de juiste mensen aantrekken. Maar hoe doe je dat en wat zoekt de kandidaat van vandaag in een nieuwe functie?

Werven met actuele informatie

De factsheets Ken je kandidaat bieden gemeenten actuele informatie over de meest schaarse doelgroepen zodat het hen helpt om een effectieve wervingsstrategie op te zetten. Als je je doelgroep kent dan weet je waar ze naar vacatures zoeken, voor welke arbeidsvoorwaarden en functiekenmerken ze gevoelig zijn en hoe ver ze bereid zijn te reizen.

Voor de zes meest schaarse doelgroepen hebben we de informatie over arbeidsmarktgedrag bij elkaar gebracht in overzichtelijke factsheets 'Ken je kandidaat'. Hieronder vind je de factsheet Jongeren.

Heb je interesse in één van de andere factsheets bijvoorbeeld over Jeugd, ICT, Ruimtelijke ordening en milieu, Bouwkunde of Financieel, ga dan naar de link hieronder of mail met arbeidsmarkt@aeno.nl.

Stuur een email

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons op Linkedin, Twitter en Youtube-kanaal.

LinkedIn Twitter Youtube

A&O Nieuwsbrief

Word lid van één of meerdere nieuwsbrieven, zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten binnen jouw specialiteit.

Schrijf je hier in

Misschien vind je dit ook interessant