Wij kijken terug op een interessant bestuurdersdiner op 29 mei over arbeidsmarktkrapte. De levendige en productieve discussies aan tafel waren waardevol. Binnenkort volgt een uitgebreidere terugblik met rode draden en concrete handelingsperspectieven die we breed zullen delen. Hieronder tref je de presentaties en relevante documenten en artikelen.

Graag tot ziens!

Download presentaties

Alles over de Personeelsmonitor

Patricia Honcoop, projectleider onderzoek en arbeidsmarkt bij A&O, lichtte de Personeelsmonitor toe. Duik in de cijfers en download het boekje of bezoek het dashboard om de cijfers van je gemeente te benchmarken.

Arbeidsmarktstrategie | Succesvol de arbeidsmarkt op: hoe pak je dat als gemeente aan?

Verder aan de slag met een arbeidsmarktstrategie? Gebruik dan ons praktische handboek.

Gebrek aan menscapaciteit gaat pijn doen

De krapte op de arbeidsmarkt is inmiddels overal te merken. Veel geruststellends is daar niet over te zeggen, want het wordt de komende jaren alleen maar erger, waarschuwen toekomstonderzoeker en arbeidsmarktdeskundige Bart Götte en projectleider arbeidsmarkt bij A&O fonds Gemeenten Patricia Honcoop. ‘We moeten het beest in de bek kijken.’

Leergang: De Transformerende Gemeentesecretaris

In deze leergang ga je met ervaringsdeskundigen en collega-deelnemers aan de slag met het thema organisatietransformatie. Je helpt je gemeentelijke organisatie klaar te maken voor de toekomst. De leergang wordt georganiseerd door de VGS en A&O fonds Gemeenten, bestaat uit 3 bijeenkomsten en start op 13 september. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Leiderschap in complexe tijden

Download onze publicatie over verschillende aspecten van modern leiderschap. De publicatie is gebaseerd op het Kompas van Mark Frequin en concreet toepasbaar voor gemeentelijk leiderschap.

Misschien vind je dit ook interessant