De coronapandemie is ingrijpend voor gemeentelijke organisaties. Op sommige plekken kunnen medewerkers het werk haast niet aan, op andere plekken valt opeens alles stil. In dit drieluik kijken gemeenten Dronten, De Wolden Hoogeveen en Meerinzicht vooral eerst binnen de eigen organisatie om de plekken op te vullen waar, door corona, veel werk is. Op langere termijn kunnen deze veranderingen een echte verbetering zijn voor de organisatie, zo valt op te maken uit deze drie praktijkverhalen.

Tijdens de eerste lockdown heeft A&O fonds Gemeenten een snelle coronasubsidie in het leven geroepen. Er was veel behoefte aan ondersteuning want een recordaantal van maar liefst 450 aanvragen zijn ingediend. In de aanvragen is een duidelijke rode draad te zien van de verschillende behoeften die gemeenten hebben in deze tijd van grote veranderingen.

Dronten: Samen met de Dronten Academie

Door corona verwacht de gemeente Dronten een stijging van het aantal bijstandsuitkeringen. Mensen uit de eigen organisatie kregen de kans een opleiding te volgen tot opleidingsconsulent.

De Wolden Hoogeveen: Intern uitzendbureau

Met stoom en kokend water organiseerde de samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen een intern uitzendbureau in de eerste hectische weken van de coronacrisis. Het is een blijvertje omdat het goed bevalt.

Meerinzicht: Klussenbank

Meerinzicht, de samenwerkingsorganisatie van Ermelo, Harderwijk en Zeewolde, zette een klussenbank op in verband met corona.

Subsidie en expertise

Om je taken als gemeente goed te kunnen uitoefenen is een wendbare organisatie met wendbare medewerkers nodig. Wil jouw gemeente ook aan de slag met een project om de wendbaarheid van de medewerkers te vergroten? Klik dan op de knop 'Dat wil ik ook' en A&O fonds Gemeenten helpt je verder met subsidie en expertise.

Dat wil ik ook

Contact

De mogelijkheden voor subsidie en expertise eerst bespreken? Neem contact op met subsidies@aeno.nl om jouw wensen en ons maatwerk op elkaar af te stemmen.

Stuur een email

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons op Linkedin, Twitter en Youtube-kanaal.

Je wordt op de hoogte gehouden van onze evenementen, workshops en webinars. Ook inspireren we je met geleerde lessen van andere gemeenten en met de nieuwste instrumenten om de gemeente nog wendbaarder te maken.

Linkedin Twitter Youtube

A&O Nieuwsbrief

Word lid van één of meerdere nieuwsbrieven, zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten binnen jouw specialiteit.

Schrijf je hier in

Misschien vind je dit ook interessant