Mathijs Bouman, econoom van Nieuwsuur en columnist in Financieel Dagblad, roept iedere HR-professional met ambitie op om de grafieken uit zijn artikel "te printen en op te hangen in de vergaderzaal of directieruimte". Zodat je er naar kan verwijzen, "elke keer als de directie met nieuwe, grandioze plannen komt voor snelle groei van productie en verkoop". Want zoals de arbeidsmarkt er nu uit ziet, "begint succesvol ondernemen niet bij het vinden van klanten of financiën, maar bij het vinden van personeel".

Schaarste structureel

Niet eerder werden er zo weinig werkenden werkloos als vorige maand, legt Bouman uit. Ondanks alle zorgen over hoge kosten voor brandstof, laag vertrouwen in de economie en meer faillissementen, houden werkgevers uit alle macht vast aan hun personeel en dat is ook verstandig vindt Bouman want "de schaarste is structureel".

Hulp voor de gemeente

Wat kunnen gemeenten doen om nieuw personeel te vinden en de huidige werknemers te behouden? Kan jouw gemeente wel wat arbeidsmarktstrategie gebruiken, download dan het werkboek Succesvol de arbeidsmarkt op! Hoe pak je dat als gemeente aan?

Dag van de Arbeidsmarkt

Ook zo benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Woensdag 15 juni 2022 organiseren wij een hele dag in de Mariënhof in Amersfoort met interessante sprekers over actuele arbeidsmarktvraagstukken, de nieuwe Personeelsmonitor, mooie praktijkvoorbeelden en nog veel meer. De dag wordt geopend door Rob Witjes, hoofd Arbeidsmarktinformatie UWV en Kenniswoordvoerder Arbeidsmarkt. Rob Witjes neemt ons mee in de laatste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Personeels- en vacaturemonitor

Ook brengt A&O voor alle gemeenten de Vacaturemonitor en Personeelsmonitor uit. Hierin staan alle actuele cijfers over de arbeidsmarkt. Binnenkort komt Vacaturemonitor eerste kwartaal 2022 uit.

Misschien vind je dit ook interessant