In de eerste aflevering 'Da's Goed Geregeld' gaat het tv-programma langs bij verschillende gemeentes om te kijken op welke manieren zij investeren in het werkgeluk van hun werknemers. In deze aflevering gaan ze onder andere langs bij gemeente Kerkrade die werkt met de A&O denk- en werkwijze: Wij-Werken.

Kijk de hele uitzending terug via de onderstaande knop of scroll door voor uitzending in fragmenten en de tools van A&O die daar bij horen.

Uitzending gemist - Da's Goed Geregeld

Gemeente Kerkrade

WIJ-Werken

Met het project Grip op Loslaten gaat A&O fonds Gemeenten aan de slag met een andere denk- en werkwijze: Wij-Werken. Gemeenten moeten meebewegen met nieuwe maatschappelijke en gemeentelijke ontwikkelingen. Een top-down organisatiecultuur maakt dat lastig. Leidinggevenden staan voor een uitdaging: hoe benut je ieders talent? En hoe kun je loslaten en toch grip houden?

Gemeente Meierijstad

"Gemeente Meierijstad is een organisatie die jongeren kansen biedt", vertelt Munira Ibrahim (5:40), Beleidsmedewerker Sociaal Domein. Ze legt uit hoe de gemeente daarbij gebruik maakt van het Generatiepact.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Generatiepact

Het generatiepact is één van de afspraken tussen werkgevers en werknemers om verjonging van het personeelsbestand op gang te brengen. Het biedt medewerkers de mogelijkheid vrijwillig minder te gaan werken, (deels) met behoud van salaris en pensioenopbouw. Het geld dat de gemeente met het generatiepact bespaart, is bedoeld om nieuwe jonge medewerkers een baan aan te bieden.

Jong@Gemeenten

Eén op de negen jonge ambtenaren is binnen een jaar vertrokken bij de overheid. Waar zit hem dat nu in? En wat kunnen gemeenten doen om jonge ambtenaren aan zich te binden?

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons op Linkedin, Twitter en Youtube-kanaal.

Je wordt op de hoogte gehouden van onze evenementen, workshops en webinars. Ook inspireren we je met geleerde lessen van andere gemeenten en met de nieuwste instrumenten om de gemeente nog wendbaarder te maken.

Linkedin Twitter Youtube

A&O Nieuwsbrief

Word lid van één of meerdere nieuwsbrieven, zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten binnen jouw specialiteit.

Schrijf je hier in

Misschien vind je dit ook interessant