De krapte op de arbeidsmarkt zal nog jaren aanhouden doordat werkgevers te hoge eisen stellen als ze personeel nodig hebben, zeggen arbeidsmarktdeskundigen tegen NU.nl. Rob Witjes, arbeidsmarktdeskundige bij het UWV en keynotespreker op Dag van de Arbeidsmarkt op 15 juni, sluit zich hier deels bij aan.

Nu.nl schrijft: "Hij [Rob Witjes] merkt dat werkgevers hoge eisen stellen, maar ook bereid zijn bepaalde voorwaarden te laten vallen als de pijn te groot wordt. Daar zien we een beweging. Ook bij het aannemen van ouderen is dat het geval, maar dat betekent nog niet dat de vlag uit kan. Deze groep heeft het erg moeilijk op de arbeidsmarkt."

Dag van de Arbeidsmarkt

Meer horen van Rob Witjes? Dat kan, want op woensdag 15 juni organiseren wij de Dag van Arbeidsmarkt met Witjes als keynotespreker.

De dag is gevuld met nog meer interessante sprekers die actuele arbeidsmarktvraagstukken toelichten. Ook komt de nieuwe Personeelsmonitor voorbij en interessante praktijkvoorbeelden. Rob Witjes neemt ons mee in de laatste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en wat die voor gemeenten betekenen. Meld je hier aan:

Maar A&O doet nog veel meer om jouw gemeente te ondersteunen met personeelsplanning.

Werkboek Succesvol de arbeidsmarkt op!

Hoe pak je dat als gemeente aan?

Het werkboek Succesvol de arbeidsmarkt op! Hoe pak je dat als gemeente aan? is vanaf nu hier beschikbaar. Er werd halsreikend naar uitgekeken nu de krapte op de gemeentelijke arbeidsmarkt steeds groter wordt en daarmee ook de uitdagingen om het personeelsbestand up-to-date te houden. Kan jouw gemeente wel wat arbeidsmarktstrategie gebruiken, download dan nu hier Succesvol de arbeidsmarkt op!

HR-Netwerk strategische personeelsplanning

Strategische Personeelsplanning (SPP) wordt in de huidige arbeidsmarkt steeds belangrijker en daarom zijn we dit jaar gestart met een SPP HR-Netwerk. De afgelopen jaren is HR steeds meer data gestuurd geworden. Meer leren? Meld je hier aan voor het netwerk.

Personeels- en Vacaturemonitor

Voor inzicht in de meest recente gemeentecijfers, verzorgt A&O jaarlijks de Personeels- en Vacaturemonitor; dé benchmarks voor HR kengetallen bij gemeenten.

Allesuitjezelf.nl

A&O fonds Gemeenten biedt met de website Allesuitjezelf.nl een platform voor alle medewerkers van gemeenten die aan de slag willen of moeten met hun loopbaan. Jij als loopbaanprofessional (of leidinggevende) kan ons platform Allesuitjezelf.nl inzetten.

Misschien vind je dit ook interessant